Howden neemt Assimovie over en wordt daarmee de grootste TV- en filmmakelaar in Italië

Howden heeft de overeenkomst aangekondigd van de overname van Assimovie, de toonaangevende verzekeringsmakelaar voor TV, Film en Reclame in Italië. De transactie onderstreept de voortdurende inzet van Howden om te investeren in expertise door het creëren van een Sport en Entertainment specialiteit ten behoeve van Italiaanse klanten. De overname maakt Howden het grootste makelaarskantoor voor TV- en Filmproducties in Italië en vertegenwoordigt haar ambitie om een toonaangevende Sport- en Entertainmentmakelaar in Europa te worden.

Assimovie, in 2013 opgericht door Valeria en Camilla Guglielmotti, heeft een portefeuille van filmproductieverzekeringen die voortkomt uit wholesale broking en directe activiteiten. Het bedrijf heeft de afgelopen vijf jaar een aanzienlijke groei gerealiseerd, gedreven door de wereldwijde toename van de vraag naar tv-, film- en algemene contentpolissen.

Duncan Fraser, Global Practice Leader Sport and Entertainment bij Howden, zei: “Valeria, Camilla en het team van Assimovie bieden de vaardigheden en lokale marktexpertise waarmee Howden haar Sport en Entertainment aanbod zowel in Italië als op het Europese vasteland kan uitbreiden en verbeteren. Hun gespecialiseerde en marktleidende positie sluit naadloos aan bij onze strategie voor de Italiaanse Sport en Entertainment sector en onze ambitie om te profiteren van de verwachte groei in de Europese markt in het algemeen.

Enrico Nanni, Chief Commercial Officer van Howden in Europa, vervolgt: “Assimovie deelt onze sterke ondernemersgeest en people-first cultuur, opgebouwd rond employee ownership, waardoor het de perfecte partner is voor de groei van het unieke aanbod van specialistische oplossingen voor klanten. We kijken ernaar uit om met Valeria, Camilla en het team samen te werken en hen te verwelkomen terwijl we voortbouwen op onze respectieve expertise en de aanwezigheid van de Groep in Europa laten groeien.”

De medeoprichters van Assimovie, Valeria en Camilla Guglielmotti, voegden toe: “In de afgelopen tien jaar hebben we Assimovie gevestigd als de tv- en filmmakelaar bij uitstek op de Italiaanse markt, waarbij we hebben geprofiteerd van de groeiende wereldwijde vraag om sinds 2017 een indrukwekkende groei te realiseren. Howden Broking is voor ons de optimale partner om het bedrijf te laten groeien en een internationaal platform te creëren, ondersteund door het wereldwijde merk en de sterke Europese aanwezigheid van Howden.”