Howden lanceert een wereldwijde praktijk voor klimaatparametrie

Howden heeft de lancering aangekondigd van Howden Climate Parametrics, een mondiale praktijk die herverzekerings-, klimaat- en data-expertise samenbrengt om met parametrische oplossingen te komen om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar sectorbrede mogelijkheden voor klimaatvermindering.

Een team van 30 specialisten uit Howden en de verzekeringsactiviteiten van de groep zal hun expertise, partnerschappen, data, analyses en modelleringsbronnen samenbrengen om technische innovaties op het gebied van resilience & decarbonisation te stimuleren, waarbij de kracht van de herverzekerings- en kapitaalmarkten wordt gecombineerd om parametrische producten te creëren die veerkracht opbouwen tegen meerdere gevaren.

Covoorzitters Philipp Kusche, global head of insurance linked securities, Howden Tiger in New York, en Rowan Douglas CBE, de onlangs benoemde CEO van Howden’s Climate Risk and Resilience-team, gevestigd in Londen, zullen de praktijk mede leiden. Stuart Martin, parametric solutions lead bij de Howden Climate Risk and Resilience Hub, zal de praktijk coördineren.

Rowan Douglas, CEO, climate risk and resilience, Howden zegt: “De nieuwsgierigheid en opwinding rond parametrie als onderdeel van de klimaatoplossing was voelbaar tijdens de New York Climate Week in september. Van infrastructuur tot landbouw, stedelijke veerkracht tot mangroven, tot de koolstofmarkten: iedereen wil meer leren, maar deze bredere nieuwsgierigheid gaat vaak gepaard met verwarring. Het is voor velen in de klimaatmainstream een ​​nieuw gebied met vreemd jargon en andere concepten. Howden heeft een baanbrekende stap gezet door zijn klimaat-, parametrie- en sectorexpertise te combineren tot een uniforme mondiale praktijk. Als onderdeel van de toewijding van onze klanten om hun veerkracht tegen klimaatverandering en een koolstofarme toekomst te verkleinen, zal Howden Climate Parametrics het concept van parametrie demystificeren en oplossingen leveren om bezittingen, levens en bestaansmiddelen te beschermen.”

Philipp Kusche, global head of ILS, Howden Tiger voegde hieraan toe: “Howden is bezig met het opschalen en verbeteren van zijn capaciteiten om leiding te geven aan de marktreactie op klimaatverandering. Onze sterke aanwezigheid op de Monte Carlo Rendezvous en de New York Climate Week dit jaar symboliseert ons vermogen om in de hele waardeketen resultaten te boeken en te voldoen aan de structurele vraag naar meer veerkracht en financiële oplossingen voor de grootste uitdagingen die worden veroorzaakt door de klimaatverandering en de netto-nultransitie. Onze collectieve aanpak en onze snelgroeiende praktijk op het gebied van klimaatrisico en veerkracht creëren een krachtpatser van parametrisch potentieel dat we graag willen inzetten om onze klanten te bedienen en deze vitale markt samen met onze luchtvaartpartners op te bouwen.”