Howden betreedt Deense markt met overname NORTH Risk

Howden neemt  de vierde grootste verzekeringstussenpersoon van Denemarken, NORTH Risk (“NORTH”), over  waardoor een aanwezigheid op de Deense markt wordt gerealiseerd   en de geografische aanwezigheid in de Scandinavische regio van Europa wordt versterkt. “Deze overname weerspiegelt de voortdurende strategie van Howden om te investeren in lokale specialistische expertise en de volledige kracht van zijn mondiale capaciteiten, internationale netwerk en data en analyses in te zetten ten behoeve van klanten in lokale markten:, aldus de verzekeraar.

NORTH werd in 2021 opgericht door de Deense private-equitymaatschappij Polaris door de overname en fusie van vier op het MKB gerichte distributie- en adviesbedrijven voor financiële diensten tot één platform. Tegenwoordig richt het bedrijf zich op het bedienen van zakelijke  MKB-klanten en hun werknemers met algemene verzekeringen, levens- en pensioenen en financiële diensten (hypotheken en financiële inkoop) en is het klaar voor groei met een team van hoog kaliber.

“Nu de investering van Polaris ten einde loopt, kozen zowel de private-equityfirma als het managementteam van NORTH Howden als de beste partner om zijn verdere groeitraject te ondersteunen. Deze beslissing kwam voort uit een sterke culturele afstemming, een gedeelde ondernemersgeest en een klantgerichte aanpak. Bovendien erkent het management van NORTH de kansen die zullen voortvloeien uit het benutten van het netwerk van Howden om synergieën te creëren en duurzame groei te stimuleren.”

De lancering in Denemarken markeert de vestiging van Howden in 20 landen in Continentaal Europa. Het completeert ook de aanwezigheid van Howden in de Scandinavische regio, nadat het ruim twintig jaar geleden eerst een kantoor in Finland opende, gevolgd door kantoren in Zweden, Noorwegen en IJsland. Howden bedient een breed scala aan klanten in Scandinavië in alle specialismen, van duurzame energie tot vastgoed en fusies en overnames.

Luigi Sturani, CEO van Howden Europe: “Ik ben blij om NORTH te mogen verwelkomen bij de Howden-familie. Dit partnerschap is een bewijs van de kracht van onze culturele affiniteit en de sterke wens van het management om zich bij ons bedrijf aan te sluiten. Samen zullen we doorgaan met het opschalen van de activiteiten die op termijn herverzekeringen en andere gespecialiseerde lijnen zullen omvatten, terwijl we de indrukwekkende groei van de activiteiten tot nu toe zullen versnellen. Dit is onze grootste overname in continentaal Europa, na het Italiaanse Assiteca, en toont niet alleen de omvang van onze ambitie, maar ook de overtuigende kansen die Howden biedt aan de juiste bedrijven met de juiste cultuur.”

NORTH wordt geleid door Lars Gundorph, die leiding zal geven aan de activiteiten van Howden in Denemarken. Voorheen was hij CEO van Willis Denemarken. Gundorph zegt: “We zijn er trots op dat we de afgelopen jaren met Polaris hebben samengewerkt. Door toegewijde inspanningen heeft onze Raad van Bestuur een team van onafhankelijke en uitzonderlijk bekwame adviseurs samengesteld, met ambitieuze plannen voor de toekomst. Onze ervaring met het vertegenwoordigen van Howden in Denemarken heeft ons ertoe gebracht hen te erkennen als de meest competente en vooruitstrevende spelers op het internationale toneel, met een echte eigenaarsmentaliteit. Howden is dan ook de perfecte match voor NORTH, zowel zakelijk als qua cultuur. Hun internationale kijk en toewijding aan klanten maken hen tot een ideale partner om ons volledige groeipotentieel in Denemarken te realiseren.”                        

 

Rune Lillie Gornitzka, partner bij Polaris, concludeert: “NORTH is snel uitgegroeid tot een sterk en uniek adviesbureau, dankzij de onvermoeibare inspanningen van iedereen binnen de organisatie. Bij Polaris hebben we bijgedragen door gebruik te maken van ons branche-inzicht en onze uitgebreide ervaring met het ontwikkelen partnerschappen die nieuwe kansen en waarde voor klanten creëren. We zijn blij dat we een rol hebben gespeeld bij het vestigen van een duidelijke marktleider, die nu goed gepositioneerd is voor verdere ontwikkeling met Howden.”