Herman Kerremans (Howden Belgium) dringt bij verzekeraars aan bij komende renewals meer rekening te houden met klanten omdat “harde markt nog aantal jaren aanhoudt”

Herman Kerremans, CEO van Howden Belgium, heeft er bij verzekeraars op aangedrongen om bij de komende vernieuwingen enig empathie te tonen met klanten, omdat hij ervan overtuigd zegt te zijn dat de harde markt nog twee, misschien drie jaar zal aanhouden.  Hij sprak die woorden tijdens het Risk Frontiers Evenement dat Commercial Risk Europe in Antwerpen hield in samenwerking met de Belgische en Nederlandse brancheverenigingen Belrim en Narim: Hij riep verzekeraars op om bij de komende renewals en daarna rekening te houden met hun klanten in België en in de rest van Europa.

“Ik probeer er nog steeds achter te komen of er empathie bestaat in het bedrijfsleven. Maar ik weet dat verzekeraars half december met offertes komen en dat ze er rekening mee moeten houden dat kopers met misschien wel tien of vijftien partijen onderhandelen en niet tot 15 december kunnen wachten om een offerte binnen te krijgen. Ik zou verzekeraars willen oproepen om dat in gedachten te houden en wat empathie te tonen, want het is echt een moeilijke en harde markt,” zei Kerremans, die aan de andere kant de aanwezigen gerust stelde met de opmerking dat de zachte markt zal terugkeren en dat de harde omgeving niet langer zal duren dan eerdere cycli, zoals sommigen hebben voorspeld.

“Ik heb dit 35 jaar lang gezien en de markt gaat omhoog en hij gaat omlaag. Het zal deze keer niet langer harder zijn dan in vorige cycli. Het zal terugkomen op verzachting, want er is nu al een soort verzachting in sommige verzekeringslijnen, sommige andere lijnen zijn aan het stabileren en nog enkele zijn aan het verharden. Het zal op een bepaald moment veranderen omdat er nieuw bloed op de markt zal komen, en dat is nu al het geval, en sommigen zullen opportunistisch zijn.”

Voorzitter van Belrim Gaëtan Lefèvre zei dat de zakelijke  verzekeringsmarkt moeilijk blijft voor zijn leden. Ook hij merkte op dat zij het erg moeilijk vinden om partnerschappen met verzekeraars te ontwikkelen wanneer de offertes zo laat binnenkomen. “Partnerschap betekent een evenwichtige oplossing. Hij zei daarnaast dat inkopers sterke onderhandelingsvaardigheden nodig hebben om de harde markt te kunnen navigeren en, van cruciaal belang, hun organisatie door en door moeten kennen zodat ze goed voorbereid zijn op besprekingen. “Je moet je risico verkopen en als je niet weet hoe je bedrijf werkt, zit je in de problemen,” zei hij. Dit betekent volgens hem dat riskmanagers betrokken moeten zijn bij veel van de processen van hun organisatie. “Verzekeringsinkopers moeten ook samenwerken met hun makelaars om zoveel mogelijk gegevens te verzamelen en die in een aanvaardbare vorm op de markt te brengen.”

Daarnaast is het volgens de Belrim-voorzitter van vitaal belang dat riskmanagers buiten de gebaande paden kunnen denken en een langetermijnvisie hanteren. “Maar uiteindelijk moeten risicomanagers in de harde markt terug naar de basis, zich richten op preventie en hun risico’s intern beheren.” Hij benadrukte dat kopers op harde markten precies moeten nagaan welke risico’s ze moeten overdragen en welke ze binnen het bedrijf kunnen houden.

Bron Commercial Risk Europe