Henry van den Heuvel (Concordia de Keizer) na 45 jaar met pensioen: “De klant heeft altijd op nummer 1 gestaan”

Na een loopbaan van 50 jaar en een carrière van 45 jaar in het mooie verzekeringsvak, waarvan bijna 16 jaar bij Concordia de Keizer als Managing Director   is Henry van den Heuvel met pensioen gegaan. In een vandaag verschenen artikel op de website van de assurantiemakelaaer en op LinkedIn wordt samen met Henry teruggeblikt op zijn carrière.

Van binnen naar buiten

Henry: “Na de lagere school ben ik MULO gaan doen. Ik was getest voor het HBS, maar mijn broer bleef daar twee keer zitten, waardoor ik maar voor een graadje minder koos. Geeft niet, dacht ik toen, zo komen we er ook.” Na een paar jaar gewerkt te hebben bij een gemeente in de buurt kwam Henry in 1975 voor het eerst terecht in de financiële wereld. Hij had ondertussen zijn MBA-papieren op zak en ook zijn Praktijkdiploma Boekhouden. Als volgende stap leek Assurantie B hem wel wat en dat klopte. “Ik ben er doorheen gevlogen en had na zes weken alles binnen. Ik stond toen aan de balie bij een lokale Rabobank en werd meteen benoemd tot ‘binnendienst verzekeringen’.“ Zijn binnendienst carrière heeft echter niet lang geduurd. Na zes maanden binnen liep Henry buiten rond en is daar nooit meer weggegaan.

De Keizer Assurantie: toen werd het nòg leuker

Met diploma’s op zak benaderde Mees & Zoonen (later Marsh), de oudste assurantiemakelaar van Nederland, Henry voor een nieuwe baan. Daar heeft hij veel geleerd en een mooie groei doorgemaakt: van accountmanager naar senior accountmanager tot regiomanager bij zijn vertrek. Toen Henry eind 2004 Harry Kampschöer en Frank van Akkerveeken van het toen nog  De Keizer Assurantie hetende assurantiebedrijf tegen het lijf liep, was dat het begin van een nieuw avontuur. “Dat waren fijne gesprekken en na enkele maanden ben ik medeaandeelhouder geworden van de club. Terugkijkend zeg ik met volle overtuiging dat het toen nòg leuker werd. We begonnen met 15 man en binnen zes jaar waren we gegroeid tot 50 met een verzevenvoudiging van onze omzet. Dat ging rap door. Zeker toen De Keizer in 2012 samenging met Concordia Holland en vervolgens in 2017 werd overgenomen door de Ecclesia Group.”

Klanten bedienen van A tot Z

Met de overname door Ecclesia heeft Henry zijn aandelen verkocht en is hij weer in loondienst gekomen. Save the best for last, zeggen ze wel eens en zo kijkt Henry er ook wel op terug: “Ik heb gewerkt bij het leukste bedrijf in ons vak. En ik heb altijd mogen doen wat ik leuk vind: bestaande klanten bedienen van A tot Z en nieuwe klanten binnenhalen om vervolgens hetzelfde te doen.” Dat hij soms wel tien keer moest bellen voor één afspraak, dat hoort er nou eenmaal bij. Maar als Henry eenmaal aan tafel kwam, dan ontstond er altijd iets moois: het begin van een jarenlange samenwerking.

Van de hoed en de rand

De klant heeft bij Henry altijd op nummer 1 gestaan. Ze willen – en terecht naar zijn idee – goed en snel bediend worden. In die volgorde, maar beide van belang. Aan die twee aspecten heeft Henry zich daarom altijd gehouden. Hij hield zijn kennis op peil, wist van alle risico’s en verzekeringen van de hoed en de rand, van schadeverzekeringen tot en met employee benefits. En Henry zorgde ervoor dat iedere klant dezelfde dag nog een reactie kreeg. Al was dat midden in de nacht.  “De laatste jaren gelukkig niet meer, ik heb echt wel afgebouwd en dat kon ook. We hebben zoveel goede specialisten in huis. Met een gerust hart laat ik Concordia de Keizer over aan de volgende generatie”, verklaart Henry.

Aan hobby’s geen gebrek

Bij Concordia de Keizer zijn ze trots dat Henry zijn steentje heeft bijgedragen aan het bedrijf. En nu? Henry kan nog even wennen aan zijn echte vertrek. Komende periode rijdt hij het land nog door om, uiteraard met de corona-regels in acht, persoonlijk afscheid te nemen van zijn klanten. Met sommigen gaat hij wel 30 jaar terug en heeft hij de behoefte om hen even gedag te zeggen.

En daarna? Aan hobby’s geen gebrek legt Henry uit. “Ik ben een vrij fanatiek jager, speel golf en rij nog steeds motor. Ik ben al 40 jaar getrouwd met een lieve vrouw en ik prijs mezelf gelukkig met drie mooie dochters en dito kleinkinderen. Geen twijfel en geen enkele zorg hier: ik weet zeker dat mijn vrijgekomen tijd zo ingevuld is.”