HDI Global opent nieuw filiaal in Portugal

HDI Global SE zet haar internationale expansie voort en heeft nu goedkeuring gekregen om nog een filiaal te openen op het Iberisch schiereiland. HDI Global is al meer dan twee decennia actief op de Portugese markt. “Het nieuwe kantoor in de hoofdstad Lissabon is een natuurlijke evolutie van deze activiteiten en vormt een aanvulling op het bestaande klanten- en makelaarsplatform op het Iberisch schiereiland, waardoor HDI Global dichter bij zijn Portugese klanten komt te staan.”

HDI Global is van plan om begin 2024 lokaal van start te gaan en is momenteel bezig met het samenstellen van een lokaal team, dat zich zal richten op het leveren van innovatieve verzekeringsproducten en -diensten op maat voor de lokale markt. Er wordt al gezocht naar nieuw personeel met uitgebreide marktervaring.

HDI Global’s uitgebreide dienstenportfolio in Portugal omvat   verzekeringsoplossingen voor materiële schade aan eigendommen, maar ook voor bedrijfsschade, aansprakelijkheid, energie, bouw, transport, cyber en specialty lines. Daarnaast biedt de vestiging klanten toegang tot HDI Global’s internationale programmanetwerk,   en mogelijkheden voor alternatieve risico-overdracht.

Nuno Antunes, huidige Head of Sales Strategy Iberia en Country Manager Portugal, zal de nieuwe vestiging leiden als de toekomstige Managing Director. Hij heeft meer dan twintig jaar gewerkt in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje en Portugal.

Voor de toekomstige positionering van HDI Global op de Portugese markt heeft Antunes al duidelijke ideeën: “Onze focus ligt op het bieden van innovatieve oplossingen, kapitaalkracht, stabiliteit, technische knowhow en betrouwbare service aan onze klanten en zakenpartners – ongeacht of ze internationaal of uitsluitend in Portugal actief zijn. Dankzij ons wereldwijde netwerk kunnen Portugese klanten en makelaars wereldwijd in overeenstemming met de wet werken. We kunnen hen van dichtbij begeleiden als een betrouwbare partner, waar ze ook zaken doen. Er staan ons spannende tijden te wachten voor HDI Global. Verzekeringsprofessionals die deel willen uitmaken van een dynamisch team moeten contact met ons opnemen.”