HDI Global benoemt Meike Röllecke als nieuw hoofd van de divisie Cyber & Financial Lines

HDI Global SE heeft Meike Röllecke aangesteld als nieuwe Head of Cyber & Financial Lines. In deze functie zal zij onder meer de wereldwijde underwritingactiviteiten van de industriële verzekeraar aansturen, onder meer met cyberverzekeringen voor industriële en zakelijke klanten.

 In haar nieuwe functie rapporteert Meike Röllecke aan Dr. Mukadder Erdönmez, die als lid van de Raad van Bestuur van HDI Global SE verantwoordelijk is voor aansprakelijkheids- en cyberverzekeringen, alsook voor de verzekeringsactiviteiten voor wagenparken.

 Meike Röllecke was voorheen Head of Cyber Local Risk bij HDI Global. Haar vorige functies bij het bedrijf waren onder meer assistente van de Raad van Bestuur op de afdeling Finance & Risk Management en de afdeling Group Risk Management van de Talanx Group, waartoe HDI Global SE behoort. De 30-jarige heeft ook een MBA Verzekeringen van het Instituut voor Verzekeringswetenschappen van de Universiteit van Leipzig. “

In haar nieuwe functie zal Meike Röllecke zich concentreren op het optimaal afstemmen van de productportefeuille op de behoeften van de klant. De nadruk zal sterk liggen op de ontwikkeling en levering van adviezen en diensten voor het managen van de cyberrisico’s van klanten. Zij  is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van de cyberstrategie waarmee HDI Global zich richt op de actuele behoeften van klanten op het gebied van cyber security.