Hartford wijst het overnamebod van Chubb af: “Niet in het belang van bedrijf en aandeelhouders”

De raad van bestuur van Hartford heeft het voorgestelde overnamebod van Chubb unaniem afgewezen. Na overleg met zijn financiële en juridische adviseurs is de raad tot de conclusie gekomen dat het ‘aangaan van discussies over een strategische transactie niet in het beste belang zou zijn van zowel het bedrijf als onze aandeelhouders’. The Hartford, dat schadeverzekeringen aanbiedt, wordt hierbij  geadviseerd door Goldman Sachs en Deutsche Bank, waarbij Cleary Gottlieb Steen & Hamilton optreedt als juridisch adviseur.  

Chubb Ltd heeft vorige week donderdag 18 maart jl. een bod gedaan van $ 23,24 miljard op de aandelen van  Hartford Financial Services Group, waarbij het bod per aandeel met  $ 65 per aandeel ligt 13,2% hoger dan Hartford’s laatste slotkoers van $ 57,41.Een deal tussen The Hartford en Chubb zou de grootste in de sector zijn sinds Aon Plc vorig jaar Willis Towers Watson voor $ 30 miljard overnam, en de grootste in de VS. Chubb ontstond in zijn huidige vorm in januari 2016 toen ACE Ltd Chubb Corp overnam  voor $ 28,5 miljard, waarbij het gecombineerde bedrijf doorging onder de naam Chubb.

In een notitie noemden analisten van Wells Fargo The Hartford’s activiteiten voor kleine bedrijven de belangrijkste ‘trekker’ voor Chubb, die zich momenteel richt op middelgrote en grote bedrijven. Chubb heeft ongeveer $ 9,4 miljard aan kapitaal beschikbaar om een ​​transactie te financieren. Ze merkten op dat eerdere deals in de schadeverzekeringssector  meer dan 1,8 keer de boekwaarde betroffen.