Handelsmensen en monteurs betalen in UK hoogste autoverzekeringspremies

Autoverzekeringspremies stijgen vaak op basis van het beroep en nu heeft een artikel van GB News duidelijk gemaakt dat handelsmensen en monteurs de beroepsgroepen zijn die de meeste premie voor hun autopolis betalen. Professionals werkzaam in de handel zullen hun verzekeringskosten met 57% zien stijgen, omdat uit gegevens blijkt dat de huidige gemiddelde prijs van 474,14 pond zal stijgen naar 744,02 pond. Voor monteurs zullen de verzekeringspremies gemiddeld £728,26 bedragen, een stijging van 61% ten opzichte van £453 vorig jaar, aldus het rapport.

Grafisch ontwerpers zullen de grootste stijging zien in autoverzekeringen met een gemiddelde stijging van 66%. Dit brengt hun gemiddelde premies op £711. Ondanks een stijging van 22% zullen personeelsmanagers de laagste verzekeringskosten hebben, aangezien zij gemiddeld slechts £530 aan premies zullen betalen.”Een onderzoek naar de verwachte stijging van verzekeringspremies per functie laat zien dat automobilisten in het Verenigd Koninkrijk over het geheel genomen in 2024 een aanzienlijke stijging van 42% in verzekeringskosten zal ervaren ten opzichte van het voorgaande jaar”, legt een woordvoerder van Vanarama, een leasemaatschappij voor personenauto’s en bedrijfswagens, uit.

 “Wanneer we onze aandacht verleggen naar het sectorniveau, vertonen de premies een iets kleinere maar nog steeds significante stijging van 41% ten opzichte van het voorgaande jaar. De gemiddelde kosten van een Britse autoverzekering in 2024 bedragen nu £613,91 per jaar – een stijging van 81% ten opzichte van 2020, £339,16,” voegt de woordvoerder eraan toe.Bestuurders met elektrische voertuigen hebben ook te maken met hogere prijzen, omdat uit de gegevens bleek dat 96 verschillende beroepen meer dan £1,000 zullen moeten betalen om hun auto te verzekeren.