GlobalData: Persoonlijke ongevallen- en ziektekostenverzekeringsmarkt in Noord-Amerika bereikt $ 1,5 biljoen-grens in 2026


De premieomzet van de persoonlijke ongevallen- en ziektekostenverzekeringssector (PA&H) in Noord-Amerika zal naar verwachting groeien van $ 1,2 biljoen in 2021 tot $ 1,5 biljoen in 2026 met een jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 5,2%, ondersteund door een toename in het bewustzijn van ziektekostenverzekeringen en stijgende kosten voor gezondheidszorg, als gevolg van de COVID-19 pandemie, stelt GlobalData.

Uit het meest recente rapport van het data- en analyticsbedrijf, ‘Personal Accident and Health Insurance Market to 2025’, blijkt dat de VS wereldwijd de leidende en meest geavanceerde zorgmarkt is en 97% van de Noord-Amerikaanse PA&H-verzekeringspremies voor zijn rekening neemt. Ondersteund door het herstel van de werkgelegenheid, de versoepeling van de reisbeperkingen en de dubbelcijferige inschrijvingen in het Medicaid-programma name de vraag naar PA&H-polissen toe. De PA&H-verzekeringssector in de VS groeide in 2021 met 5,3%.

 Katam Prasanth, Insurance Analyst bij GlobalData, merkt op: “Een belangrijk aandachtspunt voor PA&H-verzekeraars zal de gewijzigde abortusregels en -voorschriften in Noord-Amerika zijn na de beslissing van het Amerikaanse Hooggerechtshof om de zaak ‘Roe v Wade’ ongedaan te maken. Naar verwachting zal 50% van de Amerikaanse staten de uitspraak uitvoeren en zullen verzekeraars hun polissen moeten aanpassen om aan deze verandering tegemoet te komen. De uitspraak zal ook gevolgen hebben voor het reisbeleid van zowel particulieren als bedrijven, aangezien mensen toegang zullen zoeken tot gezondheidszorgdiensten in andere staten. De volledige impact van de uitspraak zal naar verwachting in de loop van volgend jaar zichtbaar worden. Over het geheel genomen zal de Amerikaanse markt voor PA&H-verzekeringen naar verwachting groeien met een CAGR van 5,2% in 2021-26.

Prasanth vervolgt: “Canada is goed voor een aandeel van 1,6% van de regionale PA&H-premies. De stijgende kosten voor gezondheidszorg hebben de vraag naar privéverzekeringen doen toenemen als aanvulling op de gezondheidszorgdiensten die niet door de openbare gezondheidsstelsels worden gedekt, zoals geneesmiddelen op voorschrift, tandheelkunde, visus en ziekenhuisopname. De groeiende populariteit van pakketverzekeringen die meerdere risico’s onder één polis dekken, zal naar verwachting uitgroeien tot een prominente verzekeringsfactor. In de periode 2021-26 zal de markt voor PA&H-verzekeringen in Canada naar verwachting groeien met een CAGR van 5,9%.”

Mexico is goed voor het resterende aandeel van 1,4% in de regionale markt. Het is de snelst groeiende markt met een groei van 19,3% in 2021, omdat het door de pandemie veroorzaakte verzekeringsbewustzijn de vraag naar ziektekostenverzekeringen heeft doen toenemen. De sector zal naar verwachting groeien met een CAGR van 8,1% in 2021-26.

Prasanth voegt hieraan toe: “Naast de stijging van de kosten voor gezondheidszorg, hebben de digitalisering in de gezondheidszorg, de toegenomen vraag naar telegezondheidsdiensten als gevolg van de pandemie en het bewustzijn van geestelijke gezondheid ook de groei van PA&H-verzekeringen in de regio ondersteund.”

Prominente verzekeraars zoals Anthem, United Health, Atena, en Cigna in de VS bieden telegezondheidsdiensten aan in hun polissen. Terwijl in Mexico BBVA Bancomer, in samenwerking met Bupa Mexico, in 2021 ‘your private doctor’ lanceerde, de eerste volledig gedigitaliseerde zorgverzekering.

De opkomst van hybride virtual in one –modellen die zich richten op specifieke zorg zoals geestelijke gezondheid en fysiotherapie, zal naar verwachting ook een grotere integratie met particuliere zorgverzekeringen te zien geven. Een voorbeeld hiervan zijn de Amazon Care-diensten, die virtuele en intramurale diensten omvatten die via een particuliere ziektekostenverzekering kunnen worden verleend, met een eigen bijdrage, een marge en een eigen risico volgens het plan.

Prasanth concludeert: “De Noord-Amerikaanse PA&H-verzekeringsmarkt zal de komende vijf jaar naar verwachting blijven groeien en meer ontwikkelingen zien die digitalisering en maatwerk omvatten om de stijgende medische kosten aan te pakken. Ontwikkelingen op het gebied van regelgeving in verband met de recente uitspraak over het abortusverbod en zorgen over de recessie als gevolg van de aanhoudende crisis in Rusland-Oekraïne kunnen de groei echter verder beïnvloeden.”