Geeke Feiter (Verbond): Zodra de markt normaliseert wil een ieder weer instappen

“Ik ben ervan overtuigd dat zodra de markt zich normaliseert, waarin  plek is voor de preventiedialoog, risicoprofielen weer onder controle zijn, er een markt is waarin iedereen weer wil gaan instappen.” Dat stelde Geeke Feiter, directeur Schade bij het Verbond van Verzekeraars, is een paneldiscussie over de ‘harde markt’ en verzekerbaarheid tijdens de ‘Week van AM.

“De pendule heeft 15 jaar hard naar de andere kant uitgeslagen en slaat nu hard door naar de andere kant. Ik hoop dat de pendule weer snel in balans is premie, voorwaarden, preventie en risicoprofiel.. Ik wil NARIM-leden en andere bedrijven  wel oproepen voor geode makelaar/adviseur te zorgen. Die kan in de huidige harde markt het verschil maken. De kwaliteit van de makelaar is belangrijkrijk.”

Reagerend op de kritiek van klantzijde pleitte Geeker ervoor de dialoog aan te gaan  en vertelde ze dat er recentelijk een gesprek heeft plaatsgevonden tussen enkele grootzakelijke verzekeraarsleden van het Verbond en de NARIM.  “De NARIM pleitte voor een meer duurzame, niet kortcyclische, prijsgedreven samenwerking en een langetermijnrelatie waardoor er meer ruim  zou zijn voor investeringen in preventie. Daar staan verzekeraars open voor maar er werd wel gerefereerd aan de opstelling van NARIM-leden in een zachte markt, die voor 5% minder premie naar een andere verzekeraar overstappen of die bij extra preventie-eisen via zijn makelaar uiteindelijk een verzekeraar vond die deze eisen niet stelde. Zodra we de preventiedialoog weer kunnen gaan voeren, zullen verzekeraars ook weer gaan meedoen.”