Gallagher betreedt de Duitse markt voor speciale financiële verzekeringen via fusies en overnames


Gallagher heeft een Duitse makelaar overgenomen om toe te treden tot de Duitse markt voor speciale financiële producten en haar aanbod in Europa verder uit te breiden.Met de overname van Köberich Financial Lines heeft Gallagher haar eerste makelaarsteam in Duitsland. Gallagher heeft momenteel makelaars in Zweden, Noorwegen, Zwitserland, Liechtenstein en Turkije. 

Köberich is gespecialiseerd in D&O verzekeringen en andere financiële producten waaronder cyber, warranties & indemnities, beroepsaansprakelijkheid en crime. Het team van Köberich is gevestigd in Keulen, Duitsland en het klantenbestand omvat energie-, engineering-, bouw-, productie- en mijnbouwbedrijven. Het bedrijf werd in 2009 opgericht door Harald Köberich. 

 Na de transactie zullen Harald en zijn team hun huidige functie behouden en deel gaan uitmaken van de Europese activiteiten van Gallagher onder leiding van Alex Nagler, die in september 2023 in dienst is getreden om de uitbreiding van het bedrijf in de regio te leiden. 

Duitsland is de grootste economie van Europa en de op drie na grootste ter wereld met een goed ontwikkelde verzekeringssector.Nagler, CEO van Gallagher in Europa: “Ik ben erg blij met deze overeenkomst Duitsland is voor ons een belangrijk gebied om de aanwezigheid van Gallagher uit te bouwen. Deze overname biedt een geweldige kans om de Duitse markt voor speciale financiële verzekeringen te betreden en het team in staat te stellen het aanbod uit te breiden met onze bestaande wereldwijde expertise.”  

Harald voegt hieraan toe: “Dit is een spannende mijlpaal voor ons team en door deel uit te maken van een wereldwijde makelaar als Gallagher kunnen we het bedrijf naar de volgende fase van zijn evolutie brengen, door bredere mogelijkheden, diepere branche-expertise en een grotere toegang tot internationale markten toe te voegen.”.