Forrester: Investeringen in Insurtech naar bijna $ 20 miljard in 2021, een toename met 176%

De investeringen in insurtechbedrijven bereikte in 2021 het bedrag van $19,8 miljard, een stijging van 176% ten opzichte van het voorgaande jaar, zo komt naar voren uit een rapport van onderzoeksbureau Forrester Research Inc.

In het vierde kwartaal werd een recordbedrag van $ 4,3 miljard gefinancierd, terwijl in het eerste kwartaal het meeste kapitaal werd aangetrokken: $ 6,47 miljard dollar.  Het grootste deel van de investeringen in het vierde kwartaal, $ 3,22 miljard, ging naar de VS, gevolgd door Frankrijk met $ 336 miljoen en India met $ 268 miljoen en vervolgens Brazilië, Canada en Duitsland.

Verzekeraars blijven investeren in insurtech en ‘erkennen de waarde van innovatie’, aldus Forrester. “Schadeverzekeraars zijn over het algemeen verder op de digitale ervaringscurve dan hun levensverzekeraars” en hebben geïnvesteerd in technologieën die bedrijfsprocessen vereenvoudigen. Het tempo van digitale transformatie is versneld en verzekeraars moeten stappen ondernemen om bij te blijven, zoals bepalen welke mogelijkheden intern kunnen worden ontwikkeld en welke extern moeten worden gedaan.”

Naast de recordfinanciering consolideren de insurtechs zich ook in een ‘markt die rijk is aan digitale verzekeraars, waarvan er veel moeite hebben gehad om tractie te krijgen’, aldus het rapport, waarbij de overname van Metromile Inc. door Lemonade Inc. als voorbeeld wordt genoemd.