Eerste expertsessie Zakelijk Platform Adfiz: in gesprek met DAS over belangrijke juridische vraagstukken binnen de zakelijke markt

Adfiz’s Zakelijk Platform op 21 september in Maarssen staat in het teken van Duurzaamheid en Verzekerbaarheid. Tijdens één van de expertsessies gaan drie DAS-advocaten in gesprek over belangrijke juridische vraagstukken binnen de zakelijke markt. Aan de hand van praktische cases en gerechtelijke uitspraken zullen ze enkele veel voorkomende juridische vraagstukken interactief met je doornemen.  

De onderwerpen zijn:   

Leveranciersvoorwaarden: Denk aan alles rondom incasso, algemene voorwaarden en andere valkuilen. Vragen die onder andere aan bod komen zijn: 

  • Wat is het nut van algemene voorwaarden, hoe gebruik ik ze en wat regel ik daarin? 
  • Mijn klant is failliet en mijn facturen zijn nog niet betaald, wat nu? 
  • Mijn leverancier levert niet en nu kan ik niet op tijd aan mijn klant leveren, wat nu? 
  • Ik heb een fout gemaakt en daardoor schade veroorzaakt bij mijn klant, ben ik daarvoor aansprakelijk? 

Bouwbedrijven: De bouw kent op dit moment veel uitdagingen: bouwmaterialen worden te laat geleverd waardoor planningen niet worden gehaald en opdrachten worden duurder door hogere prijzen voor bouwmaterialen en door de energietransitie. Hoe kan ik een bouwbedrijf in mijn portefeuille ondersteunen of adviseren om teleurstellingen en claims te voorkomen? 

Ontslag: Wat komt er kijken bij ‘ontslag op staande voet’? Aan de hand van interessante praktijkvoorbeelden krijg je allerhande praktische tips voor je klanten.   

Sprekers:  

  • Neeltje Sprenger, advocaat Contracten- & Aansprakelijkheidsrecht  
  • Joyce Bender, advocaat Arbeidsrecht  
  • Pascal Besselink, advocaat Arbeidsrecht  

Als expert treden zij regelmatig op in de media (BNR Radio, RTL en landelijke dagbladen) en delen ze hun kennis ook actief via social media.  

Zakelijk Platform

Het Zakelijk Platform is al jaren het Platform waar leden werkzaam binnen de zakelijke markt elkaar ontmoeten en discussiëren over zakelijke onderwerpen.  Verduurzaming staat bovenaan de lijst met strategische prioriteiten van het Nederlandse bedrijfsleven. Bij 61% is het een belangrijk onderdeel van de bedrijfsstrategie, een stijging vergeleken met de 52% van drie jaar geleden. Verduurzaming is van (grote) invloed op het risicoprofiel van bedrijven. Het vraagt gerichte aandacht van aanbieders én adviseurs om nieuwe risico’s verzekerbaar en verzekerd te houden. Daarom staat het Zakelijk Platform op woensdag 21 september in het teken van Duurzaamheid en Verzekerbaarheid. 

Verduurzaming

Met goed risico- en verzekeringsadvies dragen we als sector bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Nederland. Het is de kern wat wij voor onze klanten doen. Maar wat betekent verduurzaming voor risico’s en verzekeringen? Hoe verzeker je nieuwe duurzame technologieën zodat onze klanten voorop kunnen blijven lopen? Hoe zit het met de verzekerbaarheid van klimaatrisico’s? En welke eisen en mogelijkheden zijn er op het gebied van preventie?. Dit en meer bespreken we tijdens dit Zakelijk Platform.  

Aan bod komen o.a. het Verbond van Verzekeraars over de activiteiten van aanbieders, en Poliskraker die in opdracht van Adfiz een analyse heeft gemaakt van de verzekerbaarheid van klimaatrisico’s bij de belangrijkste zakelijke verzekeraars.

Prinsjesdag  

Traditioneel organiseren wij ook dit jaar ons Zakelijk Platform de dag na Prinsjesdag en starten we het programma met een terugblik op Prinsjesdag. Remco Verduijn van Hoffelijk laat in vogelvlucht zien welke maatregelen uit de gepresenteerde Miljoenennota impact hebben op onze sector.   

 Het Zakelijk Platform vindt plaats op woensdagmiddag 21 september bij InnStyle in Maarssen. Ontvangst met lunch vanaf 12.30 uur waarna  om 13.30 uur het plenaire programma start. Het Platform eindigt om 17.45 uur met een borrel en diner-buffet.