DUPI MGA Invest BV neemt Orca Insurance Agency A/S over

Op 23 december 2020 zijn Neon Holdings (U.K.) Limited (‘Neon’) en DUPI MGA Invest BV (‘DUPI’) formeel een transactie overeengekomen waarbij DUPI 100% van het geplaatste aandelenkapitaal van Orca Insurance Agency A/S van Neon verwerft. “We zijn verheugd dat onze expansie in de Scandinavische maritieme markt verder zal worden versterkt”, stelt DUPI. Neon en DUPI zijn van mening dat met deze transactie de belangen van haar stakeholders, waaronder makelaars en klanten, het best worden gediend. Na afronding van deze transactie zal Orca Insurance Agency A/S worden omgedoopt tot DUPI Underwriting Agencies Nordics A/S.

Matthew Washington, CEO Neon Holdings: “We zijn verheugd dat we met DUPI een transactie zijn overeengekomen voor de verkoop van Orca. Na de exit van Neon uit de Deense maritieme markt biedt deze transactie een uitstekende continuïteit van dienstverlening voor zowel regionale makelaars als klanten door de uitgebreide ervaring van het bestaande Orca-team onder leiding van Lars en Henrik.”

Voor DUPI is Kopenhagen een uitstekende basis om haar Marine en CAR/Engineering capaciteiten uit te breiden en een significante aanwezigheid in Scandinavië te bewerkstelligen. Met een verhoogde schaal en een verhoogde relevantie voor onze makelaars en klanten werken wij aan onze ambitie om DE Verzekeraar voor Ondernemers te zijn.

Lars Hendriksen en Henrik Pilegaard werken voor de Scandinavische markt samen met DUPI Underwriting Agencies

Alle medewerkers van Orca zullen in dienst komen van DUPI, Lars Hendriksen zal doorgaan als Managing Director/Partner van DUPI Underwriting Agencies Nordics en Henrik Pilegaard als Underwriting Director/Partner.

Lars Hendriksen, CEO Orca Insurance Agency: “Het was een genoegen om samen met Neon Orca op te richten. Met wederzijds begrip scheiden onze wegen en nu gaan we met DUPI MGA verder met een spannende nieuwe reis naar nieuwe grote prestaties. We geloven dat we samen met DUPI een waardevol aanbod hebben dat ons onderscheidt van onze concurrenten en we zijn er trots op dat we samen met DUPI onze klanten een uitstekende service kunnen bieden in de toekomst.”

DUPI Underwriting Agencies Nordics, gevestigd in Kopenhagen, zal zich richten op de Scandinavische markten en biedt wereldwijd oplossingen voor scheepvaartrisico’s, waaronder andere gespecialiseerde verzekeringsproducten, evenals risicoadvies en engineeringdiensten voor de scheepvaartindustrie.

Daarnaast zullen Lars en Henrik, in nauwe samenwerking met de DUPI underwriting en business development teams in Nederland, een breder scala aan verzekeringsproducten en -diensten introduceren, zoals Charterers’ Liability, Specialist P&I, Construction All Risks en Engineering.

DUPI Underwriting Agencies Nordics A/S blijft gevestigd in Bredgade 65, 2e verdieping, 1260 Kopenhagen, Denemarken en is telefonisch bereikbaar op +45 (0) 3525 0360.

“Alle procedures, financiële en administratieve processen en overeenkomsten blijven ongewijzigd. De transactie heeft geen invloed op bestaande verzekeringnemers en geldige vorderingen zullen verder worden behandeld in overeenstemming met de polisvoorwaarden. Gedetailleerde informatie volgt binnenkort’, aldus DUPI.