Digitalisering Londense markt zal ‘face-to-face’ handel versterken; Persoonlijke relaties blijven cruciaal”


“Digitalisering zal de face-to-face handel binnen de Londense markt versterken, omdat er meer tijd overblijft voor het maximaliseren van klantrelaties.” Dat stelt Joe Gordon, chief executive van Placing Platform Limited, nadat zijn bedrijf en Artificial Labs een meerjarige samenwerkingsovereenkomst hadden getekend.

In de overeenkomst zullen de twee bedrijven samenwerken om de ontwikkeling van een volledig digitaal handelsplatform voor de Londense markt te versnellen .Gordon: “Onze samenwerking met Artificial Labs staat al vele maanden in de planning en ondersteunt onze strategische intentie om de Londense markt te versterken door middel van end-to-end digitale handel.”

Hij merkt op dat “persoonlijke relaties nog steeds cruciaal zijn bij het samenstellen van de dekking voor complexe risico’s en dit zal nooit veranderen. Digitalisering zal degenen die face-to-face werken sterker maken, omdat er minder tijd zal worden besteed aan operationele stappen en er meer tijd en aandacht kan worden besteed aan het maximaliseren van de waarde van klantrelaties”,

De samenwerking zal bedrijven in twee fasen helpen.In de eerste fase introduceert de samenwerking de Artificial Labs contract builder bij klanten van PPL. Het platform genereert markthervormingscontracten (MRC) namens een makelaar en wordt vervolgens automatisch bijgewerkt om de overeengekomen voorwaarden weer te geven naarmate de onderhandelingen vorderen.

In de tweede fase kunnen makelaars tools gebruiken om digitaal marktreacties te bekijken, voorstellen samen te voegen en te vergelijken en offertes te accepteren of af te wijzen. “Niet alleen makelaars en verzekeraars zullen hiervan profiteren, maar ook eindklanten zullen verbeterde claims en administratieve processen ervaren, aangezien gegevens niet meer meerdere keren opnieuw hoeven te worden ingevoerd door meerdere deelnemers aan het risico. Klanten zullen eerder accurate documenten en informatie ontvangen.”