DFO Serviceproviders Onderzoek 2023: SUREbusiness beste Serviceprovider Schade Zakelijk; VCN bij Schade Particulier en Inkomen


Uit de deze week verschenen DFO Serviceproviders Onderzoek 2023 is SUREbusiness uit de bus gekomen als beste Serviceprovider Schade zakelijk en VCN zowel als beste Serviceprovider Schade Particulier en als beste Serviceprovider Inkomen.

In het onderzoek werden de serviceproviders beoordeeld door meer dan 2.000 intermediairs op de kwaliteit van hun dienstverlening: Algemene generieke ondersteuning, Product en prijs, Procesondersteuning, Ondersteuning bij acquisitie van klanten, Ondersteuning bij behoud van klanten, Ondersteuning aanvullende diensten en Ondersteuning ICT. Naast inzicht in de beoordeling per serviceprovider kunnen de verschillende serviceproviders ook onderling worden vergeleken. Van veel serviceproviders is de ontwikkeling van de beoordeling door het intermediair over meerdere kalenderjaren te zien. Ook is te zien het percentage kantoren per serviceprovider die interesse heeft om van serviceprovider te wisselen. Opvallend is dat hier tussen de verschillende serviceproviders grote verschillen bestaan.

In het rapport zijn zes verschillende type serviceproviders onderscheiden. Naast de reeds genoemde bedrijven zijn dat  De Financiële Makelaar (Beste Serviceprovider Hypotheken), LNI (Beste Serviceprovider Hypotheken tot ssn 700 kantoren) en Financieel Fit (Beste Serviceprovider Franchise Hypotheken)  

Rapport is niet bedoeld als eindpunt, maar als start voor verdere gesprekken

In de komende periode zal Bureau DFO, tijdens de week van de Serviceprovider, een samenvatting voor het intermediair uitbrengen met een aantal generieke resultaten uit het onderzoek. “Wanneer serviceproviders, softwarebedrijven en het intermediair deze dialoog met elkaar aangaan, dan is dat in het belang van de consument en zullen naar verwachting de resultaten van het DFO Serviceproviders Onderzoek 2024 een mooie stijging laten zien”, aldus DFO.