De fusie van Aon-WTW zorgt voor touwtrekken tussen concurrentiewaakhonden

Niemand had verwacht dat het een vlotte rit zou worden voor Aon Plc en Willis Towers Watson (WTW) om hun enorme fusie rond te krijgen. Nu wordt gezegd dat regelgevers in Groot-Brittannië en de Europese Unie betrokken zijn bij een touwtrekken om te bepalen wie toezicht krijgt op de bedrijfscombinatie, meldt Insurance Business op basis van een rapport van de Financial Tines.

Eerder deze maand deed de Britse Competition and Markets Authority (CMA) een verzoek aan de Europese Commissie (EC) om de voorgestelde krachtenbundeling van Virgin Media en Virgin Mobile met telecommunicatiedienstverlener O2 voor onderzoek naar de CMA te verwijzen.

“De voorgenomen fusie valt onder de bevoegdheid van de EC om te herzien, maar kan, onder voorbehoud van de toestemming van de EC, worden overgedragen aan de Competition and Markets Authority“, verklaarde de Britse waakhond destijds. “De CMA is van mening dat de zaak moet worden overgedragen gezien de mogelijke impact op de concurrentie op verschillende retail- en groothandelsmarkten voor telecommunicatie in het VK.”

Nu  bericht een nieuw rapport van de Financial Times dat hetzelfde scenario over de Aon-WTW-deal zweeft. De CMA – die onlangs het ongedaan maken van de fusie tussen de Ardonagh Group en Bennetts Motorcycling Services Limited veroorzaakte – heeft hierover nog geen verklaring afgelegd. Elders is de Australische Competition & Consumer Commission deze maand begonnen met een informele beoordeling van fusies. In Nieuw-Zeeland heeft de concurrentie-, consumenten- en regelgevende instantie van het land een goedkeuringsaanvraag ontvangen van Aon als onderdeel van de wereldwijde transactie van de makelaar.

Zowel Aon als WTW zijn gevestigd in Ierland, maar hebben hun hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk en zijn wereldwijd actief. Vorig jaar moest Jardine Lloyd Thompson Group (JLT) zijn luchtvaartpraktijken uitbesteden aan Arthur J. Gallagher & Co., als reactie op mededingingsbezwaren van de EC in verband met de overname van JLT door Marsh & McLennan Companies.

 Bron Insurance Business