Concordia de Keizer, EBC Nederland en Gebr. Sluyter bundelen krachten en zijn vanaf vandaag Ecclesia


Concordia de Keizer, EBC Nederland en Gebr. Sluyter zijn vanaf vandaag één organisatie.  Voortaan dragen ze de naam van de Ecclesia Groep waar ze al een paar jaar deel van uitmaken en vormen ze samen de Rotterdamse tak van deze internationaal opererende verzekeringsmakelaar en risicoadviseur.

In een toelichting schrijft Ecclesia: “Met de fusie worden jarenlange ervaring en zeer specialistische kennis samengebracht in één organisatie. Het serviceniveau van de drie bedrijven is hoog, evenals het vertrouwen van de klanten. Om die positie te behouden en verder uit te bouwen is Ecclesia één bedrijf met vier merken. Vanuit ons hoofdmerk Ecclesia adviseren wij onze relaties over risicomanagement en verzekeringen. Daarnaast adviseren wij voortaan ook vanuit drie specialty merken. Vanuit ons merk Ecclesia Sluyter adviseren wij bedrijven die actief zijn in transport & logistiek, zeevaart, binnenvaart en visserij. De adviseurs van Ecclesia EBC helpen organisaties bewuste keuzes te maken rondom HR Risk- & Benefits en Financial Planning. En hebben collega intermediairbedrijven hulp nodig bij de advisering? Dan helpen wij ze met Ecclesia Intermediair Bedrijven graag hun klanten te verrassen.”

Een combinatie van deskundigheid

Harry Kampschöer, algemeen directeur van Ecclesia, uit. ‘Naast het feit dat Concordia de Keizer, EBC Nederland en Gebr. Sluyter allemaal onderdeel zijn van Ecclesia Nederland en in Rotterdam gevestigd zijn, was er ook een cultuurfit en bleek dat onze organisaties elkaar aanvullen. Ook was er een persoonlijke klik tussen het management en besloten we al snel onze krachten te bundelen. Met een Rotterdamse aanpak en de combinatie van deskundigheid willen wij voor onze relaties de beste en meest persoonlijke financiële dienstverlener zijn.”

Antwoord op de behoefte

Harry vult aan: Het samengaan versterkt onze positie en geeft invulling aan de groeiambities. In een wereld waarin intermediairbedrijven alleen maar groter en afstandelijker worden, groeit de behoefte om als mens en als organisatie gezien te worden. Met de nieuwe positionering, de belofte ‘samen bewust en gerust vooruit’ en de merkportfolio van Ecclesia willen we een antwoord zijn in die behoefte.”

Met het samengaan van de drie bedrijven ontstaat een nieuwe organisatie die werk biedt aan circa 200 medewerkers. Vanaf begin dit jaar werkten ze al samen vanaf de Lichtenauerlaan in Rotterdam.