Carl Hess nieuwe bestuursvoorzitter en toekomstig CEO voor Willis Towers Watson


Carl Hess wordt de nieuwe bestuusvoorzitter n volgende chief executive officer (CEO) van Willis Towers Watson (WTW). Hij zal onmiddellijk de rol van president op zich nemen en op 1 januari 2022 John Haley opvolgen als CEO, wanneer deze met pensioen gaat. Hess is inmiddels 32 jaar in verschillende directie- en managementfuncties werkzaam bij Willis Towers Watson

De raad van bestuur heeft unaniem gekozen voor Hess, die momenteel werkzaam is als Head of Investment, Risk and Reinsurance.. “Na een grondig, meerjarig opvolgingsplanningsproces, waarbij ook de ervaring en eigenschappen van potentiële interne en externe kandidaten door een externe consultant zijn beoordeeld, is de raad van bestuur ervan overtuigd dat Carl de juiste persoon is om het bedrijf verder te leiden”, aldus Victor Ganzi, voorzitter van WTW.

Hij vervolgt: “Carl is een uitzonderlijk leider met een sterke staat van dienst als het gaat om het behalen van resultaten. Hij heeft veel ervaring met en inzicht in de verschillende bedrijfsonderdelen van Willis Towers Watson en heeft bewezen collega’s in het hele bedrijf te kunnen samenbrengen en motiveren om waarde te creëren voor klanten en aandeelhouders. We kijken uit naar zijn verdere bijdrage als president en toekomstig CEO. Namens de raad van bestuur wil ik John bedanken voor zijn jaren van doordacht leiderschap en voortdurende begeleiding tijdens deze overgang.”

Haley voegt hieraan toe: “Carl heeft een sleutelrol gespeeld in de evolutie en groei van Willis Towers Watson door zijn diverse leiderschapsrollen in onze bedrijfssegmenten en regio’s. Ik heb er alle vertrouwen in dat Willis Towers Watson onder zijn leiding een aansprekende ervaring zal blijven bieden, zal blijven innoveren en zich zal blijven aanpassen aan de behoeften van de klant, aanzienlijke waarde zal blijven leveren voor onze aandeelhouders en de gemeenschappen waarin we wonen en werken zal blijven verbeteren.”

Hess begon zijn carrière bij het bedrijf in 1989. Voorafgaand aan zijn huidige functie was hij co-leader van Noord-Amerika bij Willis Towers Watson en daarvoor managing director, Noord- en Zuid-Amerika, bij Towers Watson.”Ik voel me vereerd dat ik de kans krijg om leiding te geven aan dit uitzonderlijke bedrijf van getalenteerde, veerkrachtige en toegewijde collega’s”, aldus Hess. “Ik ben enthousiast om ons doel te verwezenlijken ten behoeve van onze klanten en al onze stakeholders: vandaag duidelijkheid en vertrouwen creëren voor een duurzamere toekomst. Dankzij John’s leiderschap is Willis Towers Watson goed gepositioneerd om wereldwijd krachtig te concurreren. Ik kijk ernaar uit om samen te werken aan een soepele overgang in de komende maanden.