Britse verzekeraars betalen £ 202 miljoen aan nabestaanden overledenen als gevolg van het Coronavirus

Verzekeraars betaalden £ 202 miljoen, omgerekend£ 553.000 per dag, – om de families te ondersteunen van mensen die op tragische wijze zijn omgekomen als gevolg van COVID-19 in 2020, zo blijkt uit cijfers van het Britse Verbond van Verzekeraars ABI. In één geval werd £ 250.000 uitgekeerd een dag na de kennisgeving van overlijden; de hoogste uitkering was een bedrag van  £ 1 miljoen aan nabestaanden. Het is de eerste keer dat ABI de uitkeringen heeft verzameld als gevolg van één enkele gebeurtenis, zoals de pandemie. In 2019 werd in voor  £ 5,8 miljard aan inkomensbeschermings (PPI)claims uitgekeerd.

 De cijfers laten zien dat in 2020:

  • Er zijn 11.198 claims ontvangen uit hoofde van individuele en collectieve levensverzekeringen. Hiervan betroffen 10.205 individuele polissen (levensverzekeringen, overlijdensrisicoverzekeringen en claims wegens kritieke ziekte/critical illness)) en 993 op collectieve levensverzekeringen;
  • Het overgrote deel van deze claims – 96% voor individuele en 99% voor groepen – is uitgekeerd. De overige geldige claims worden zo snel mogelijk afgehandeld;.
  • .Van de in totaal £ 202 miljoen die is betaald, heeft £ 128 miljoen betrekking op individuele polissen, waarvan £ 73 miljoen is betaald in het kader van groepsregelingen.
  • De gemiddelde uitbetaling op individuele polissen was £ 13.100; voor collectiviteiten  was dat £ 74.600.
  • Bovendien is tot dusver £ 2,4 miljoen betaald uit 968 claims die zijn ingediend onder individuele en collectieve inkomensverzekeringen, waardoor diegenen worden geholpen die inkomstenverlies lijden als gevolg van de ziekte van Covid.

Voor alle verzekeringsproducten, inclusief bedrijfsonderbreking en reisverzekeringen, verwachten ABI-leden tot £ 2,5 miljard te betalen voor COVID-19-verzekeringsclaims opgelopen in 2020.

Yvonne Braun, ABI’s Director of Long-Term Savings and Protection, zegt in een reactie: “Niemand zal meer door de pandemie zijn getroffen dan de families van degenen die op tragische wijze zijn omgekomen door Covid. Hoewel geen enkel bedrag ooit een leven kan vervangen, hebben verzekeraars er alles aan gedaan en blijven ze er alles aan doen om gezinnen te helpen financieel het hoofd te bieden aan deze schrijnende en verontrustende tijden. “

Bovendien helpt de Britse verzekerings- en langetermijnspaarsector enkele van de mensen die het hardst door de pandemie zijn getroffen. Het Covid-19 Support Fund, gelanceerd in mei 2020, heeft meer dan £ 100 miljoen opgehaald om liefdadigheidsinstellingen te helpen die getroffen zijn door Covid-19, door zowel onmiddellijke hulp te bieden als een programma voor de langere termijn op te zetten ter ondersteuning van mensen, gemeenschappen en andere zaken waaraan de grootste behoefte is.