Britse autoverzekeringspremies ondergaan grootste daling in meer dan vijf jaar

 De premies voor uitgebreide autoverzekeringen in Groot-Brittannië zijn sinds het tweede kwartaal van 2020 met 12% (£ 71) gedaald, waarbij Britse automobilisten nu gemiddeld £ 522 per jaar betalen, zo blijkt uit de laatste Confused.com Car Insurance Price Index, in samenwerking met Willis Towers Watson ( WTW). Britse automobilisten betalen nu de laagste premie sinds begin 2016, nadat ze in het tweede kwartaal van 2021 met gemiddeld £ 16 (3%) waren gedaald.

De sector particuliere verzekeringen staat ‘voor een van de meest turbulente tijden in haar geschiedenis’ dankzij de veranderingen in de regelgeving voor de hele sector. Graham Wright, UK lead of Property and Casualty (P&C) personal lines pricing bij Willis Towers Watson (WTW), zegt in een toelichting: “Minder claims tijdens de verschillende, opeenvolgende Covid-19 lockdowns hebben de huidige neerwaartse trend voor premies over de hele linie ondersteund, waarbij verzekeraars de gerealiseerde  besparingen blijven  doorgeven aan hun klanten.” Hij verwacht echter dat met de toename van het aantal auto’s dat vanaf 19 juli 2021 weer op de weg komt, de daaropvolgende stijging van het aantal gereden kilometers de premies in de tegenovergestelde richting zou kunnen duwen.”

‘Turbulente tijden’

Hij vervolgt: “Zelfs zonder de pandemie zorgen de hervormingen van de regelgeving die zich over de hele sector verspreiden, waaronder het verbod van de FCA op prijsstijgingen voor algemene verzekeringen en [de] whiplash-hervormingen van het ministerie van Justitie, voor een gelijktijdige druk op de premies om respectievelijk te stijgen en te dalen. “Met zoveel uitdagingen tegelijkertijd, maakt de particuliere verzekeringssector zich op voor een van de meest turbulente tijden in haar geschiedenis.”

Tussen april en juni 2021 was Noord-Ierland de enige regio in het VK waar de premies voor uitgebreide autoverzekeringen stegen een wel met  1%. West-centraal Londen blijft de duurste locatie in het VK om een ​​autoverzekering af te sluiten, met automobilisten die nu gemiddeld £981 per jaar betalen. Aan de andere kant is het goedkoopste gebied nu Llandrindod Wells in Wales, waar automobilisten in het tweede kwartaal van 2021 gemiddeld £ 319 betaalden voor een uitgebreide autoverzekering.

Louise O’Shea, chief executive van Confused.com, voegt toe: “Tussen de komende FCA-wijzigingen, die een periode van onzekerheid in de industrie zullen betekenen, en de torenhoge brandstofprijs, naast andere autokosten, is het nog nooit zo vaak interessant geweest voor automobilisten om rond te shoppen .”