Breaking news in Casualty land : Marc Bosma stapt na 31 jaar over van MS Amlin naar Marsh

Na 31 jaar te hebben gewerkt bij MS Amlin en rechtsvoorgangers, laatstelijk als Lead Underwriter Casualty maakt Marc Bosma  de overstap naar Marsh, waar hij per 1 september a.s. aan de slag gaat in de functie van Broker Director Liability.  Daarmee keert jij na ruim drie decennia terug naar de makelaardij waarin hij in 1989 zijn eerste schreden zette als Insurance Broker  bij het toenmalige Blom & van der Aa (nu Aon)

Tijdens het gisteren gehouden VNAB event Moments That matter liepen we Marc tegen het lijf en vertelde dat hij lang geleden, na 3 jaar als makelaar actief te zijn geweest bij Blom & Van der Aa, fris en fruitig het gebouw, van toen nog Tollenaar & Wegener Assuradeuren, binnenliep in de Amsterdamse Jordaan. Hij begon op de Varia afdeling als junior underwiter en was actief op de beurzen in Amsterdam en Rotterdam. In die tijd nog met bijzondere producten als Hole in One, Non-Appearance, Regen en Price Indemnity verzekeringen.

Na deze periode ging het bedrijf verder onder de vlag van Interlloyd, Fortis Corporate Insurance en nu MS Amlin. Wat begon met vier underwriters in het Tollenaar & Wegener tijdperk is nu uitgegroeid tot een afdeling met maar liefst 18 underwriters. Marc is als Underwriting Manager bij MS Amlin verantwoordelijk voor de Casualty afdeling en is daarnaast lid van het business management team Nederland. Het team is actief met AVB, BAV, Geldswaarden en Collectieve Ongevallenverzekeringen. Segmentspecialisatie en het ontwikkelen van segmentproposities zijn met name belangrijk geweest voor de groei in de afgelopen jaren.

En dat is ook de connectie met Marsh. Marc vertelt: “Marsh is niet alleen de grootste makelaar ter Wereld maar vooral een bedrijf met een enorme hoeveelheid kennis en sector specialisten. Dat spreekt mij enorm aan. Die kennis en het dichter op de eindklant zitten. De commerciële drive binnen Marsh om iedere dag de beste oplossing voor de klant te realiseren is ook altijd mijn drive geweest en als je dat dan kunt doen met een fantastisch team aan Casualty brokers dan is de keus snel gemaakt. “Lachend vertelt hij dat ook de gesprekken met Ivo Wansink en Focko Dorhout Mees maakten dat zijn enthousiasme alleen maar toenam. Hij kan dan ook niet wachten om donderdag 1 september te starten als Broking Director Liability bij Marsh Rotterdam.