Bijzonder kerstgeschenk voor medewerkers Marsh & Mercer: een kookboek met recepten van een 30-tal collega’s


De medewerkers van Marsh & Mercer hebben dit jaar een wel heel bijzonder kerstgeschenk ontvangen van hun werkgever: een 120 pagina’s tellend kookboek  met een zeer gevarieerd aantal recepten van voor-, hoofd- en nagerechten uit verschillende delen van de wereld. Extra bijzonder is dat alle recepten uit de koker komt van de eigen collega’s. Bij elk gerecht staat een persoonlijk verhaal en zijn er foto’s gemaakt van zowel de gerechten als van de kok zelf.

Het boek met als titel ‘Marsh & Mercer: Koken met collega’s’ is een idee van Hans Taal, Sales  Leader  bij beide bedrijven en in samenwerking met marketing. “Met dit unieke kerstgeschenk willen de organisaties de collega’s iets persoonlijks geven om hen te bedanken voor hun inzet van het afgelopen jaar en tegelijkertijd de collega’s met elkaar verbinden, passend bij de beleidsstrategie om beide bedrijven, allebei onderdeel van Marsh & McLennan, de komende tijd nader tot elkaar te laten komen.”

 Daarnaast was het een mooi moment voor de deelnemende collega’s om elkaar beter te leren kennen. Verspreid 30 over drie dagen hebben de koks hun gerechten in een speciale kookstudio van FoodUnion, een ‘culinaire broedplaats ’in het Keilepand in Rotterdam, bereid. In het kookboek komt ook de diversiteit van beide bedrijven tot uiting. Zo zijn er gerechten uit eigen land, maar ook  recepten van voor-, hoofd- en nagerechten uit Frankrijk, Spanje, Italië, Turkije, Marokko, Suriname en zelfs Japan.

Het voorwoord van  de hand van CEO David Sanderse laat de doelstelling overduidelijk zien: “Al eeuwen zorgt het samen koken en eten voor verbinding tussen mensen, families, volkeren en zelfs vijanden. Niet voor niets staat samen eten centraal tijdens de kerstdagen. Het kookboek dat je nu in handen hebt, is een kerstgeschenk voor en door collega’s. De collega’s die in dit kookboek als heuse sterrenchefs acteren, komen van zowel Marsh als Mercer, wat onze One Enterprise-gedachte op een prachtige manier benadrukt. De gerechten zijn divers, net als de collega’s in dit boek. Ook dat sluit naadloos aan bij wie wij als Marsh McLennan zijn. De collega’s die aan dit kookboek hebben mee – gewerkt, hebben ontzettend veel plezier gehad. Het samenkomen en samen koken leidde tot nieuwe kennismakingen en zorgde voor verdieping van bestaande relaties tussen collega’s. Kortom, de menselijke maat zoals we die bij Marsh McLennan hoog in het vaandel hebben staan. Ik hoop dat dit kookboek je inspiratie biedt om iets lekkers op tafel te zetten de komende kerstdagen. De recepten zijn in elk geval uitdagend genoeg: ze tonen lef, creativiteit en volharding met een snufje trots en een vleugje bravoure. Precies zoals wij zijn. One enterprise, one team !”