Beste rating op ‘prijs’ voor BrightPensioen


 MoneyView, het belangrijkste onafhankelijk benchmarkinstituut voor financiële producten heeft in de net gepubliceerde MoneyView ProductRating, de beleggingsrekening van BrightPensioen de hoogste waardering van vijf sterren gegeven in de categorie ‘Lijfrente Beleggen’ op het onderdeel prijs. Slechts drie van de 28 onderzochte producten scoren deze maximale vijf sterren in deze grondige* en onafhankelijke prijsvergelijking. BrightPensioen zal in 2024 prijstechnisch zelfs nog aantrekkelijker worden, kondigen ze vandaag aan.

Sjaak Zonneveld, directeur BrightPensioen: “Omdat wij als enige in de markt een totaal ander prijsmodel hanteren, een vast lidmaatschap, is het niet altijd makkelijk om ons op prijs met anderen te vergelijken. En voor andere spelers in de markt makkelijk om ons als wat duurder neer te zetten. Wat daarbij dan niet wordt verteld is dat wij naast het vaste lidmaatschapsgeld, geen geld verdienen aan het ingelegde vermogen van een klant. Alle andere aanbieders doen dat wel. Maar dat merk je pas later, als je steeds meer vermogen hebt opgebouwd. Dus aan de verruimde jaarruimte verdienen al deze andere spelers heel veel extra aan hun klanten. Bij ons blijven de kosten gelijk als je meer jaarruimte gebruikt. Daarom zijn we heel blij met deze hoogste rating met vijf sterren als alles grondig en onafhankelijk doorgerekend wordt en alle kosten worden meegenomen.”

Lidmaatschap in 2024 fiscaal aftrekbaar

Het vaste jaarlijkse lidmaatschap van € 210 gaat BrightPensioen in 2024 fiscaal vriendelijk via de inleg verrekenen. Waardoor die lidmaatschapskosten dus aftrekbaar worden. Doordat recentelijk de jaarruimte voor lijfrente flink is vergroot, kan BrightPensioen dit nu doen.

Zonneveld: “We kregen in het verleden wel vaker de vraag waarom we het lidmaatschap niet fiscaal vriendelijk via de inleg verrekenden. Dat deden we tot nu toe nog niet omdat je daardoor € 210 per jaar minder aan pensioen zou kunnen opbouwen. Het lidmaatschap zou immers ten koste gaan van je – toch al beperkte – jaarruimte van 13,3%. En dat zou op pensioendatum fors minder opleveren. De meeste van onze leden gebruikten die jaarruimte volledig. Nu de jaarruimte van 13,3% naar 30% is gegaan zal vrijwel niemand deze ruimte elk jaar maximaal gaan benutten. En dan wordt het wél interessant om het lidmaatschap via de inleg te verrekenen, zodat deze ook fiscaal vriendelijk is. Dan kost het lidmaatschap je netto tot wel 49,5% minder. Uiteraard afhankelijk van in welke belastingschaal jouw inkomen valt.”

Lidmaatschap in plaats van percentage belegd vermogen

BrightPensioen heeft een ander prijsmodel dan alle andere spelers in de Nederlandse markt. Een lidmaatschap in plaats van een percentage op het vermogen dat iemand inlegt. Er wordt niet verdiend aan het belegde vermogen van een klant. Een lidmaatschap dus; een vaste jaarlijkse vergoeding. Dus hoe groot het vermogen ook wordt; de klant blijft hetzelfde betalen. Da’s eerlijk en transparant.