Bertjan Scheepbouwer neemt voorzitterschap NLG-bestuur over van René Mandos

In een ledenvergadering hebben de leden van NLG vorige maand eensluidend Bertjan Scheepbouwer, directeur van het advieskantoor L&B Groep (voorheen Lukassen & Boer) in Papendrecht, gekozen tot hun nieuwe voorzitter met ingang van 1 februari 2022. Rene Mandos draagt na het afronden van de professionaliseringslag in de afgelopen twee jaar binnen de NLG Groep met vertrouwen het voorzitterschap over aan Bertjan. De organisatie NLG staat en behoeft geen externe voorzitter meer.

Het nieuwe NLG bestuur bestaat naast Bertjan Scheepbouwer uit de leden Arie van den Berg, directeur Heinenoord Holding en Herman Broere, directeur VMD Koster Groep B.V.. Onder hun leiding worden de activiteiten voortgezet van de NLG Groep, die 15 jaar geleden is opgericht en in omzet tot de grootste intermediairbedrijven van Nederland behoort. De aangesloten leden kunnen door hun nauwe samenwerking direct inspelen op ontwikkelingen in de markt.

Rene Mandos blijft nog nauw betrokken bij NLG als voorzitter van de Raden van Commissarissen van NLG Arbo B.V., NLG Pensioen B.V. en NLG Volmacht B.V..

Bertjan: Ik ben Rene uiterst dankbaar voor de structuur die hij aangebracht heeft binnen NLG. In de afgelopen twee jaar is hij erin geslaagd om de verbondenheid tussen de leden te versterken en de gestelde doelen te bereiken. Dit alles ondanks de zeldzame fysieke bijeenkomsten gedurende de pandemie. Ik ben blij dat hij als voorzitter van de Raden van Commissarissen van NLG Arbo, NLG Pensioen en NLG Volmacht bij NLG betrokken blijft.”

Hij vervolgt: “NLG is een geweldige groep, stuk voor stuk goed geleide kwaliteitskantoren door ondernemers met een duidelijke visie. Enerzijds kiezen zij voor de noodzakelijke schaalvergroting die de markt vandaag de dag vraagt, maar anderzijds kiezen zij voor behoud van hun eigen identiteit om klanten op de vertrouwde manier te blijven bedienen. Zelfs na 15 jaar samenwerken blijven nieuwe kansen en uitdagingen zich voordoen die we graag gezamenlijk aanpakken. In de nieuwe structuur kan de vereniging zich weer richten op haar kerntaak: het bevorderen van het delen van kennis en ervaring op het vlak van klantbediening, bedrijfsprocessen, innovatie en kwaliteit.”

De aangesloten leden, die blijven groeien door overnames en autonome groei, zijn trots op de nieuwe bestuursleden, die bij elkaar meer dan 75 jaar ervaring hebben in de verzekeringsbranche. Zij hebben ervaring met alle processen binnen het verzekeringsbedrijf en vinden een uitstekende balans tussen resultaat en verbinding. Zo stelt de kracht van de samenwerking de leden in staat het belang van de klant nog beter te dienen.