Bedrijven Londense markt bundelen krachten om aantrekkelijkheid werken in de sector te promoten bij toekomstig talent


Bijna 50 bedrijven op de Londense markt werken samen om de sector als carrièrepad voor jonge mensen onder de aandacht te brengen. De London Market Group (LMG) heeft een nieuw initiatief aangekondigd dat bekend staat als de Futures Academy’. Het twee weken durende programma begint vandaag (3 juli) en nodigt meer dan 100 leerlingen uit het 12e schooljaar uit om inzichten op te doen in de verzekeringssector actief binnen het postcodegebied EC3 in hartje Londen.

Tijdens de eerste week krijgt elke leerling de kans om een dag door te brengen bij een andere makelaar of verzekeraar in EC3, om meer te leren over de branche en de vooruitzichten van een carrière in speciale verzekeringen te ontdekken. Tijdens de tweede week wordt elke student toegewezen aan een individueel gastverzekeringsbedrijf.

“De Londense markt moet zichzelf al lang profileren als een aantrekkelijke carrièreoptie voor jonge mensen die de arbeidsmarkt betreden. We willen de schijnwerpers richten op specialistische verzekeringen als een interessante en opwindende plek om te werken. We hebben te lang geklaagd over het talentprobleem van de markt. Laat dit het begin zijn van de talentoplossing,” zegt Sean McGovern, CEO van AXA XL UK en voorzitter van de London Market Group.

Bewustwording over verzekeringscarrières

Het initiatief is bedoeld om studenten bewuster te maken van de mogelijkheden die gespecialiseerde verzekeringen bieden, vooral op een moment dat ze een startersfunctie, stage of hogere opleiding overwegen. De langetermijnvisie is om de leeftijdsdemografie van de Londense markt, die momenteel een hoger percentage 50-plussers heeft dan 30-plussers, te veranderen.

“Elke dag komt de Londense verzekeringsmarkt samen om kapitaal te bundelen en risico’s te delen. Dit initiatief weerspiegelt die samenwerkingsgeest terwijl we van specialty insurance een carrièrebestemming maken. Het is een mijlpaal voor de sector. Ik kijk ernaar uit om de volgende generatie verzekeringsprofessionals op de Londense markt te verwelkomen en ik hoop dat velen van hen in de komende jaren een carrière in onze sector zullen beginnen,” zegt Caroline Wagstaff, CEO van de London Market Group.

Bijna 50 bedrijven hebben zich aangemeld om in totaal 115 studenten te ontvangen. Het twee weken durende programma wordt afgesloten met een carrièrebeurs op vrijdag 14 juli.

.