Beazley: Cyberverzekeringsmarkt verdrievoudigt komende jaren; Cyber ILS cruciaal om markt te helpen evolueren en groeien


De cyberrisicomarkt zal de komende drie tot vier jaar naar verwachting verdrievoudigen in omvang, en om die groei te realiseren zullen oplossingen als de eerste cyber insurance-linked securities (ILS) van vitaal belang zijn, aldus Paul Bantick, Global Head of Cyber Risks bij Beazley.

De gespecialiseerde (her)verzekeraar kondigde deze week de lancering aan van de eerste cyberobligatie van de markt, die Beazley $ 45 miljoen dollar aan herverzekeringsdekking biedt tegen alle gevaren boven een cyberramp van $ 300 miljoen.De cyberverzekeringsmarkt groeit al enige tijd, maar moet het aanbod van herverzekeringskapitaal vergroten om ervoor te zorgen dat het een levendige ruimte blijft.

“De cybermarkt heeft momenteel een wereldwijde omvang van ongeveer $ 10 miljard, en er wordt voorspeld dat die in de komende drie tot vier jaar zal oplopen tot $ 30 miljard”, aldus Bantick. “En voor die groei moeten we ons als markt blijven ontwikkelen en moeten we dekking bieden voor catastrofale gebeurtenissen.De eerste cyber ILS-transactie van het bedrijf en de markt is een onderdeel op weg daar naartoe. Cyber zou altijd volwassen worden en het vinden van dit soort ondersteuning en oplossingen zal cruciaal zijn om naar een markt van $ 30 miljard te komen, en om systemische dekking te kunnen bieden aan onze klanten die ze steeds meer nodig hebben,”

Ondanks opeenvolgende jaren van verhoogde catastrofe-activiteit, ook door secundaire gevaren, blijft de belangstelling van investeerders op de kapitaalmarkt voor propertycatastroferisico’s groot. De propertymarkt maakt echter een moeilijke tijd door, en in combinatie met de wens van sommige beleggers om te diversifiëren buiten de nat catastrofe om, en de behoefte aan meer capaciteit op de cybermarkt, lijkt de eerste cyberobligatie van Beazley op een gunstig moment voor iedereen te komen.

Wat betreft het sentiment onder ILS-beleggers vertelde Bantick aan Artemis dat de feedback “absoluut fantastisch” was en dat “iedereen erg enthousiast was”.De ontwikkeling van een cybercatastrofe-obligatiemarkt is wat we nodig hebben om te blijven groeien en klanten de dekking te bieden die ze nodig hebben, in de komende twee, drie, vier, vijf jaar. Dit gaat dus over de toekomst op lange termijn van de cybermarkt”, aldus Bantick.

De eerste transactie heeft een omvang van 45 miljoen dollar, wat voor een onderhandse plaatsing zeker niet gering is, hoewel het kleiner is dan veel traditionele 144a obligaties voor propertycatastroferisico’s.