Beazley benoemt Swiss Re’s Fred Kleiterp tot General Manager aan als Europees algemeen directeur


Beazley wil zijn groei in Europa verder uitbreiden met de aanstelling van Fred Kleiterp, voormalig topman van Swiss Re, tot European General Manager. Kleiterp treedt op 1 juni 2023 in dienst en wordt bovendien lid van het Executive Committee.

Beazley stelt dat de benoeming een volgende stap is in de voortdurende investering in de ontwikkeling van zijn Europese aanwezigheid, waarbij de managementstructuur van een bedrijf met kantoren in vijf landen verder wordt uitgebouwd. Kleiterp was onlangs CEO voor EMEA bij Swiss Re Corporate Solutions. Eerder leidde hij ook de activiteiten van de divisie Asia Pacific, nadat hij in een twee decennia lange carrière bij de herverzekeraar verschillende leidinggevende functies had bekleed. Swiss Re heeft Nina Arquint benoemd tot zijn opvolger als CEO EMEA.

Adrian Cox, CEO van Beazley, aan wie Kleiterp zal rapporteren, zegt in een toelichting:  “Beazley ziet uitstekende mogelijkheden om ons gespecialiseerde verzekeringsaanbod aan makelaars en hun klanten in heel Europa uit te breiden. Fred Kleiterp is zeer ervaren in het laten groeien van verzekeringsbedrijven in zowel Europa als Azië-Pacific en onderbouwt zijn groeiprestaties met een focus op operational excellence  die makelaars en hun klanten terecht verwachten. De investeringen die we in Europa al hebben gedaan, hebben een succesvol en effectief ontwikkelingspad opgeleverd, dat zich onder leiding van Fred naar mijn mening zowel in omvang als in snelheidzal ontwikkelen.

Kleiterp zelf voegt daaraan toe: “De reputatie van Beazley als gespecialiseerde verzekeraar is welbekend en in combinatie met de focus op underwriting excellence en de ambities om te groeien, geloof ik dat we een uitstekende kans hebben in heel Europa. Ik kijk ernaar uit om aan de slag te gaan en met het team samen te werken.”

Kleiterp is sinds 1991 werkzaam in de verzekeringsbranche, waarin hij zijn eerste schreden zette bij Atradius.  Bij de kredietverzekeraar werkte hij ruim negen jaar, aanvankelijk in verschillende verzekeringstechnische (management)functies, later als Business Controller bij de Underwriting, Claims & Recoveries Unit en laatstelijk als directeur Underwriting & Claims Benelux. Sinds  september heeft hij bij Swiss Re en Swiss Corporate Solutions in verschillende directiefuncties in het buitenland (Zurich ,New York, Singapore en Shanghai) ), waarvan de afgelopen 5,5 jaar bij Swiss Re Corporate Solutions CEO EMEA.