AXA XL versterkt captive-activiteiten met e benoeming Marine Charbonnier tot Head of Captives & Facultatieve Underwrting in APAC & Europa

AXA XL Insurance heeft vandaag de benoeming aangekondigd van Marine Charbonnier tot Head of Captives & Facultative Underwriting, APAC & Europe. Zij zal de captive business van AXA XL leiden voor de business unit APAC & Europe. Ook zal zij nauw samenwerken met de verzekeringsteams van het bedrijf om bestaande en nieuwe captiveprogramma’s voor klanten in Europa, Azië en Australië te ondersteunen. Marine Charbonnier zal ook verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van AXA XL’s outwards facultative underwriting-strategie voor de APAC & Europe Business Unit, waarbij zij lokale underwriters zal ondersteunen.

Etienne Champion, Chief Underwriting Officer, APAC & Europe bij AXA XL, licht toe: “De belangstelling voor captives is de afgelopen drie jaar sterk toegenomen, waarbij onze klanten een captive bezitten, uitbreiden of willen openen. Ze zijn een strategisch instrument voor risicobeheer voor onze klanten en een groeigebied voor ons bedrijf.” Hij voegde daaraan toe: “Marine is een doorgewinterde verzekeringsprofessional met uitgebreide kennis op het gebied van captive management. Ze wordt erkend voor haar expertise in Europa en daarbuiten, en de uitbreiding van haar rol naar APAC betekent dat onze klanten in Azië en Australië zullen profiteren van extra middelen en mogelijkheden voor het beheer van hun complexe risico’s.”

Marine Charbonnier was eerder Global Programmes & Captives Regional Director voor Europa bij AXA XL. Ze kwam in 2013 bij AXA in dienst als Head of Risk Financing Solutions en werd in 2018 gepromoveerd tot Head of Integrated Solutions A.R.T. (Alternative Risk Transfer). Voordat ze bij AXA werkte, werkte zij  meer dan 20 jaar bij Gras Savoye, waar ze verschillende strategische functies bekleedde in captives en alternatieve risico-overdracht.