AXA XL benoemt Marine Ress tot Chief Underwriting Officer, Casualty – APAC & Europe

AXA XL Insurance heeft Marine Ress aangesteld als Chief Underwriting Officer, Casualty, APAC & Europe. Haar benoeming gaat in per 1 oktober en ze haar werkzaamheden verrichten vanuit Parijs.In deze rol zal zij  verantwoordelijk zijn voor  de casualty-portefeuille van AXA XL en, in nauwe samenwerking met lokale verzekeringsteams, voor de acceptatiestrategie voor algemene aansprakelijkheids-, auto- en milieuverzekeringen in Europa en de regio Azië-Pacific.

In een reactie op de benoeming zegt Etienne Champion, Chief Underwriting Officer, APAC & Europe: “De markt voor casualty-verzekeringen heeft de afgelopen jaren een grotere frequentie en omvang van schades  gezien en ondergaat een transformatie door de opkomst van nieuwe risico’s, met name die geassocieerd met nieuwe technologie. Onze klanten en makelaars wenden zich tot ons om hen te helpen bij het navigeren door deze ontwikkelingen.”

Hij voegde eraan toe: “Ik ben verheugd dat Marine toetreedt tot de APAC & Europe underwriting-groep. Haar uitgebreide ervaring in aansprakelijkheidsverzekeringen, zowel als makelaar als als verzekeringsadviseur, maakt haar de ideale kandidaat om onze schadeverzekeringsactiviteiten in Europa en Azië-Pacific te leiden.”

Mevrouw Ress heeft meer dan 20 jaar ervaring in de verzekeringssector. Ze trad in 2001 in dienst bij Aon, waar ze een aantal makelaars- en leidinggevende functies bekleedde, gespecialiseerd in aansprakelijkheids- enfinancial lines. Daarna trad ze in 2011 in dienst bij Allianz Global Corporate & Specialty SE, waar ze eerst verantwoordelijk was voor het Franse aansprakelijkheidsteam voordat ze Regional Head, Liability Underwriting voor het Middellandse-Zeegebied en Afrika werd.