AXA XL benoemt Jonathan Salter tot Head of Risk Consulting

AXA XL heeft Jonathan Salter met ingang van 1 oktober a.s. benoemd tot  Head of Risk Consulting. In deze rol zal hij de strategie en de activiteiten van  AXA XL Risk Consulting wereldwijd aansturen, in nauwe samenwerking met de verzekerings- en claimteams van AXA XL. Hij is momenteel plaatsvervangend CEO van AXA XL Risk Consulting, een functie die hij sinds 2018 bekleedt. Hij volgt Corinne Vitrac op, die is overgestapt naar AXA Group als Head of Group P&C Risk Management.

Jonathan Salter heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van risk consulting. Hij kwam in 2016 bij XL Catlin in dienst als Head of Property Risk Engineering. Daarvoor hielp hij bij het opzetten en leiden van RSA’s multi-line risk engineering-activiteiten en was hij medeoprichter van Elciem Ltd, een private  property risk engineering-bedrijf.

Nancy Bewlay, Global Chief Underwriting Officer bij AXA XL, licht toe:  “Aangezien de COVID-19-crisis de manier waarop bedrijven opereren blijft uitdagen, is schadepreventie nog nooit zo belangrijk geweest. Door zijn uitgebreide ervaring, innovatieve aanpak en bewezen staat van dienst is Jonathan  bij uitstek de persoon om leiding te geven aan AXA XL Risk Consulting, dat sinds maart remote-diensten aanbiedt, waaronder risico-analyses van locaties. Onze technische mogelijkheden op afstand zijn buitengewoon goed ontvangen door klanten en vormen nu een belangrijk onderdeel van onze productenpalet “