Athora Netherlands benoemt Annemieke Visser-Brons tot CCO en Bart Remie tot CTO

Athora Netherlands N.V. heeft  de benoemingen aangekondigd van Annemieke Visser-Brons als Chief Commercial Officer en Bart Remie als Chief Technology & Operations Officer in het nieuwe Executive Committee.

Het Executive Committee is in januari 2023 van start gegaan met als doel het bestuur van Athora Nederland te verbeteren, gezien de implementatie van een functionele organisatie vorig jaar; en als zodanig vertegenwoordigt het Executive Committee alle relevante functies van de Vennootschap. Het Uitvoerend Comité is verantwoordelijk voor het beheer, de strategie en de activiteiten van Athora Nederland.

Divers en evenwichtig Executive Committee

Roderick Munsters, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Athora Nederland: “De benoemingen en de instelling van het Executive Committee verbeteren de efficiëntie en effectiviteit van ons bestuur. Ik heb er alle vertrouwen in dat het nieuwe Executive Committee goed gepositioneerd is om de strategie van Athora Nederland met succes uit te voeren.”

Jan de Pooter, CEO van Athora Nederland: “Ik verwelkom Annemieke en Bart in het Executive Committee. Ik ben blij dat we een divers en evenwichtig Executive Committee hebben, waarin alle relevante functies van ons bedrijf vertegenwoordigd zijn. Dit stelt ons in staat het bedrijf effectief te sturen en de strategie te bepalen. Wij bevinden ons in een uitstekende positie om onze Ambitie 2025-strategie waar te maken om een doelgerichte en toonaangevende levens- en pensioenverzekeraar in Nederland te zijn, die zich toelegt op duurzaamheid.”

Samenstelling van het Executive Committee

Het Executive Committee bestaat uit zes leden, waarvan vier statutaire bestuursleden: Chief Executive Officer Jan de Pooter, Chief Financial Officer Jan-Hendrik Erasmus, Chief Risk Officer Annemarie Mijer-Nienhuis en Chief Capital & Investment Officer Etienne Comon. Naast hen telt het Executive Committee twee niet-statutaire bestuursleden: Chief Commercial Officer Annemieke Visser-Brons en Chief Technology & Operations Officer Bart Remie.

Annemieke Visser-Brons (1970) trad dit jaar bij Athora Nederland in dienst van Nationale-Nederlanden, waar haar laatste functie Directeur Pensioenen was. Ze begon haar carrière bij Aegon Nederland, waar ze verschillende managementfuncties bekleedde. Van 2009 tot 2017 vervulde Annemieke diverse managementfuncties bij Delta Lloyd, waaronder directeur van Delta Lloyd Life Insurance N.V.

Bart Remie (1981) heeft diverse managementfuncties bekleed in onder meer Operations & IT bij Athora Nederland en haar voorgangers, laatstelijk als General Manager Operations & IT. Hij is in 2009 als trainee in dienst getreden.