Arthur J. Gallagher & Co. neemt Treaty herverzekeringsactiviteiten over van Willis Towers Watson


Arthur J. Gallagher & Co. heeft vorige week een overeenkomst aangekondigd  voor de overname van de treaty reinsurance makelaarsactiviteiten van Willis Towers Watson. De transactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 worden afgerond.Volgens de overeenkomst zal Gallagher de gecombineerde activiteiten overnemen voor een initieel brutobedrag van $ 3,25 miljard, en een potentieel aanvullend bedrag van $ 750 miljoen, afhankelijk van bepaalde omzetdoelstellingen voor het derde jaar.

“Het verbreden van ons aanbod op het gebied van herverzekeringsmakelaardij is een strategische doelstelling van Gallagher geweest en deze overname zal onze wereldwijde waardepropositie aanzienlijk verbeteren”, aldus J. Patrick Gallagher, Jr., voorzitter, president en CEO. “We waren zeer onder de indruk van de herverzekeringsprofessionals van Willis Towers Watson die we tijdens ons eerste due diligence-onderzoek hebben ontmoet en we zijn ervan overtuigd dat een combinatie ons aanbod aan klanten en prospects aanzienlijk zal verbeteren. Ik kijk ernaar uit om de 2.200 nieuwe collega’s die zich als onderdeel van deze transactie bij ons voegen, te verwelkomen in onze groeiende Gallagher-familie van professionals.”

Verwacht wordt dat de overname de volgende voordelen zal opleveren:

  • Uitbreiding van de wereldwijde waardepropositie binnen de herverzekeringsmakelaardij;
  • Een breed pakket aan analysemogelijkheden, waaronder actuariële diensten, catastrofemodellering, dynamische financiële analyse, rating agency-analyse en kapitaalmodellering;
  • Toevoeging van een getalenteerd management team
  • Uitbreiding van het productaanbod
  • Verdere benutting van Gallaghers activiteiten op het gebied van alternatieve risico’s en ILS
  • Versterkte relaties met grote verzekeraars

Overgenomen activiteiten

De activiteiten omvatten alle herverzekeringsmakelaarsactiviteiten van Willis Re. Voor het jaar eindigend op 31 december 2020 genereerden deze activiteiten een geschatte omzet van $745 miljoen en een geschatte EBITDAC van $265 miljoen.. Willis Re’s treaty herverzekeringsactiviteiten zijn actief in 24 landen, plaatsen jaarlijks meer dan $10 miljard aan premie en vertegenwoordigen meer dan 750 verzekerings- en herverzekeringsmaatschappijen.

De integratie zal naar verwachting ongeveer drie jaar in beslag nemen en de totale eenmalige integratiekosten worden geraamd op ongeveer $ 250 miljoen. Na verwerking van deze aannames en de hierboven besproken resultaten zouden de overgenomen activiteiten de aangepaste GAAP-winstmarge van Gallagher voor 2020 met circa 5% hebben verhoogd, exclusief het resultaat uit investeringen in schone energie, en de aangepaste GAAP-winstmarge van Gallagher voor 2020 met 9%, exclusief amortisatie en resultaat uit investeringen in schone energie