Arie van den Berg waarnemend CEO Heinenoord Holding


  Henk Scheenstra treedt per 17 oktober terug als CEO van Heinenoord Holding. Arie van den Berg neemt de komende tijd deze functie waar totdat de procedure voor de benoeming van een nieuwe CEO is afgerond. Scheenstra zal nog een paar projecten afronden. Nationale-Nederlanden heeft vorig jaar oktober de overname afgerond van een 70%-belang in de verzekeringsmakelaar en serviceprovider.  

Maurice Koopman, CEO Nationale-Nederlanden Schade & Inkomen: ‘Henk Scheenstra heeft het afgelopen jaar grote voortgang geboekt in het verder professionaliseren van de organisatie. Heinenoord speelt een actieve rol in de waardeketen tussen klanten, traditionele makelaars en verzekeringsmaatschappijen. Het sterke geloof van Henk in de toekomst van de intermediaire adviesmarkt heeft er mede toe geleid dat de eerste stappen zijn gezet om de synergie- en schaalvoordelen van de overnames te kunnen realiseren. Ik spreek hier graag mijn waardering en dank voor uit.’

Henk Scheenstra: ‘Ik kijk terug op een geweldige periode bij Heinenoord waarin we enorm gegroeid zijn. Door onze buy and build strategie spelen we een actieve rol in de consolidatie van het Nederlandse intermediaire verzekeringskanaal en zijn we in twee jaar tijd meer dan verdubbeld in omzet en het aantal medewerkers. De overname afgelopen jaar door Nationale-Nederlanden zie ik als een kers op de taart. Ik wil alle collega’s bij Heinenoord en Nationale-Nederlanden bedanken voor de fantastische samenwerking en jullie veel succes wensen bij de volgende stappen van de geweldige reis die jullie samen doormaken’.