Ardonagh Group neemt Australisch verzekeringsbedrijf Envest over

De Ardonagh Group, waarbij eerder dit jaar ook de Nederlandser makelaar Leons zich heeft aangesloten, heeft de overname bekend gemaakt van Envest Pty Ltd (“Envest”). Envest, met hoofdkantoor in Brisbane, Queensland, heeft  een gevarieerde merkenportefeuille en een footprint in het gehele land.

Volgens de overeenkomst neemt Ardonagh Envest over voor een bedrag van omgerekend $ 323,6 miljoen.  De bedrijven die worden overgenomen als onderdeel van Envest omvatten Aviso Group, een netwerk van makelaarskantoren in vijf staten die ongeveer $ 271,9 miljoen aan bruto geboekte premies beheren, en 10 gevestigde MGA’s die zowel direct aan de consument als via het intermediair werken. De gecombineerde portefeuille heeft meer dan 550 werknemers en boekte een omzet van$ 51,5 miljoen  ) voor het boekjaar dat eindigde op 30 juni 2021.

Envest zal worden overgenomen door Ardonagh Australia Pty Ltd (“Ardonagh Australia”), dat lokaal zal handelen onder de naam Envest en na voltooiing van de transactie zal worden geleid door de huidige Managing Director Greg Mullins. Envest zal opereren als onderdeel van Ardonagh Global Partners, dat geleid wordt door CEO Des O’Connor. De andere Australische activa van Ardonagh Global Partners, Resilium Insurance Broking en Epsilon Underwriting, zullen normaal functioneren en geleid blijven worden door hun bestaande managementteams.Adrian Kitchin, Chief Executive Officer bij Ethos Broking Australia en uitvoerend directeur van Resilium en Ardonagh Australia, zal deel gaan uitmaken van het executive team binnen Envest. Paul Lynam blijft voorzitter van Ardonagh Australia.

Des O’Connor zegt over de aankondiging: “Dit is een enorm complementaire overname, die goed aansluit bij de voetafdruk van onze Groep, zowel wereldwijd als op de Australische markt, die aanzienlijk is gegroeid sinds onze eerste investering in Resilium in februari 2021. Het biedt een bewezen platform om onze groeiambities in de regio te versnellen.”Greg geeft leiding aan een zeer ervaren managementteam met diepgaande expertise in de markt en samen hebben zij de afgelopen zes jaar een sterke mensgerichte cultuur opgebouwd. We kijken ernaar uit om de schaal en ervaring van de Ardonagh Group in bredere zin achter hen te scharen terwijl ze blijven investeren in het beste en slimste ondernemerstalent op de Australische markt.”

Adrian Kitchin voegt hieraan toe: “Ik kijk ernaar uit om mijn krachten te bundelen met het team van Envest en ons gezamenlijke plan van groei door middel van professionaliteit, service en innovatie uit te voeren. We zullen onze ervaring en connecties blijven benutten terwijl we samen aan deze spannende nieuwe reis beginnen.”

Greg Mullins: “De aankondiging van vandaag markeert het begin van een nieuw en spannend hoofdstuk voor ons allemaal. In Ardonagh hebben we een strategische partner gevonden die onze ambities ondersteunt, met een gedeelde visie om onafhankelijke makelaars- en assurantiebedrijven in staat te stellen te groeien door innovatieve oplossingen en het hoogste serviceniveau te bieden. Daarnaast treedt het bredere managementteam naar voren als belangrijke aandeelhouders in het Australische bedrijf, waardoor de sterke afstemming met onze mondiale moedermaatschappij behouden blijft”.

“Dankzij de inspanningen van onze collega’s in alle bedrijven die samen Envest vormen, hebben we een geweldige periode van succesvolle groei doorgemaakt. We zijn van plan die opwaartse lijn voort te zetten, gebruikmakend van de wereldwijde verzekeringsrelaties, plaatsingsmogelijkheden en ervaring die Ardonagh en zijn managementteam te bieden hebben.”