“Aon’s Willis-deal zal goedkeuring krijgen van de EU”:

Verzekeringsmakelaar Aon PLC zal voorwaardelijke goedkeuring krijgen van de Europese Unie voor zijn bod van $ 30 miljard op Willis Towers Watson PLC zonder meer concessies te hoeven doen. Dat melden inmiddels meerdere vakbladen op basis van informatie van door Reuters aangevoerde ‘bronnen ,   die bekend zijn met de zaak’.

Aon, die een jaar geleden de deal sloot om ’s werelds grootste verzekeringsmakelaar te creëren, vóór Marsh & McLennan Cos. Inc., bood eerder deze maand concessies aan de Europese Commissie aan. Na feedback bij andere marktpartijen  en klanten had de anti kartelwaakhond van de EU-reeds  om enkele aanpassingen gevraagd, maar het is volgens de bronnen onwaarschijnlijk dat men  nog  meer eisen zal stellen. 

Aon had te maken kunnen krijgen met een zogeheten charge sheet, een verklaring met punten van bezwaar, waarin de EU-zorgen worden uiteengezet als de feedback van de markt negatief was geweest en als Aon  vervolgens had geweigerd meer concessies te doen. Dit is nu niet het geval, aldus de bronnen.   .

Het concessiepakket omvat de verkoop van een deel van de activa van Willis, inclusief de herverzekeringsafdeling en de Duitse pensioen- en consultancyactiviteiten, de verkoop van Willis ‘verzekeringsmakelaardijactiviteiten in Frankrijk, waaronder de Franse eenheid Gras Savoye, evenals in Duitsland, Spanje en Nederland. Willis’ volledige schadeverzekeringsportefeuille voor  d  grote multinationals in die vier landen bedient en andere Europese activa om deze klanten van dienst te zijn, evenals de financial & professional lines, zullen volgens Reuters ook worden verkocht. De Commissie zal op 27 juli officieel een besluit nemen over de voorgenomen deal.