Aon Global Wellbeing Survey 2022-2023: Werkgevers zijn meer dan ooit gericht op welzijn


Werkgevers worden geconfronteerd met tal van bronnen van onzekerheid en volatiliteit. Inflatie, angst voor een recessie en uitholling van het personeelsbestand zijn slechts enkele zaken die op organisaties wegen. Met die uitdagingen zou het redelijk zijn om te denken dat het welzijn van werknemers aan belang en prioriteit zou kunnen afnemen.Het tegenovergestelde gebeurt echter. Volgens de Global Wellbeing Survey 2022-2023 van Aon investeren organisaties steeds meer in het welzijn van hun werknemers, en welzijn blijft een aandachtspunt.

Terwijl 87% van de organisaties ten minste één welzijnsinitiatief heeft, heeft 83% een welzijnsstrategie. Dat is een stijging van meer dan 25 procentpunten sinds 2020, toen veel bedrijven zich in de vroege stadia van de pandemie haastten om voor het welzijn van hun werknemers te zorgen. Net zo belangrijk is dat 41% van de organisaties aangeeft  dat ze een welzijnsstrategie hadden die volledig was geïntegreerd in hun algemene bedrijfsstrategie.

 

Opens in a new tab

Welzijn integreren in het DNA van een bedrijf

Voor organisaties is het eenvoudig om te zeggen dat welzijn belangrijk en een prioriteit is. Maar hoe ze welzijn ondersteunen en integreren in hun bedrijfsstrategie en bedrijfscultuur, toont hun betrokkenheid. Als onderdeel van hun welzijnsstrategie nam meer dan 80% van de organisaties elementen op van hun Diversity, Equity and Inclusion (DE&I); Milieu, maatschappij en bestuur (ESG); Gezondheid en veiligheid en Total Rewards-programma’s.

Of het nu een organisatie is die het verbeteren van het welzijn van werknemers koppelt aan het behalen van haar klimaatdoelstellingen als onderdeel van haar ESG-initiatief, of het waarborgen van cultureel competente gezondheidszorg als een DE&I-maatregel, het integreren van welzijn met andere onderdelen van het bedrijf is logisch.

.