Aon doet concessies aan EU-waakhond in WTW-deal

Verzekeringsmakelaar Aon doet concessies om goedkeuring van de Europese Unie op het gebied van antikartelwetgeving te verkrijgen voor zijn bod van $ 30 miljard om Willis Towers Watson over te nemen, zo blijkt volgens vakblad Business Insurance uit informatie van de Europese Commissie. De grootste deal ooit in de sector zou de grootste verzekeringsmakelaar ter wereld creëren, vóór Marsh McLennan. De deal is een jaar geleden gesloten en Aon heeft zijn pakket op 9 april ingediend bij de EU-mededingingsregelgever.

De commissie heeft geen details bekendgemaakt over de concessies die Aon heeft aangeboden. Het zal nu feedback van klanten en concurrenten vragen alvorens te beslissen of het de deal goedkeurt, blokkeert of aanvullende concessies wenst, meldde Reuters. De commissie stelde een deadline van 12 juli voor haar besluit.

Een van de eisen van de commissie is de verkoop van het herverzekeringsbedrijf van Willis , een eis die Aon volgens Reuters heeft geweigerd. Aon kan ook onder druk worden gezet om een ​​bedrijf te verkopen dat advies- en administratiediensten biedt voor pensioen- en gezondheidsplannen van werknemers.

Vorige week meldde Risk & Business dat Willis Towers Watson begonnen zou zijn  met het benaderen van potentiële overnemers van haar Franse, Duitse, Spaanse en Nederlandse bedrijfsonderdelen, aangezien het bedrijf en zijn overnemer Aon de nodige stappen moeten ondernemen om goedkeuring van de Europese Commissie voor hun deal te krijgen. Volgens bronnen zouden de benaderingspogingen van WTW, met de steun van Aon, in de vier landen zich in een vroeg stadium bevinden.Gras Savoye, de Franse tak die door velen wordt beschouwd als ‘parel aan de Willis-kroon’ zou daar een van zijn.

Bronnen; Reuters en Business Insider