Anthony Vassallo benoemd tot Global Head of Natural Resources bij Allianz Global Corporate & Specialty


Anthony Vassallo is met onmiddellijke ingang benoemd tot Global Head of Natural Resources bij Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS). Hij rapporteert aan Global Head of Specialty, Gordon Browne. Hij rapporteert aan Global Head of Specialty, Gordon Browne.

In deze nieuwe functie zal Anthony zich richten op de verdere ontwikkeling van AGCS’s Natural Resources propositie voor de markt, met als doel het stimuleren van de klimaattransitie in alle segmenten van de energie-industrie, waaronder hernieuwbare energie, olie en gas, energieopwekking en mijnbouw. AGCS heeft met name de ambitie om haar aanwezigheid in het segment van hernieuwbare energie en groene technologie te vergroten, evenals in de opkomende wereldwijde waterstofeconomie.

Anthony Vassallo trad in 2003 in dienst bij Allianz en heeft diverse functies bekleed binnen de specialty lines van het bedrijf, op de Londense markt, in Azië en Zuid-Amerika, zowel op het gebied van verzekeringen als distributie. Momenteel is hij Global Energy Product Leader en Regional Head of Energy & Construction, Regional Unit London. Hij zal deze functies voorlopig behouden totdat er een opvolger is bevestigd.

Gordon Browne merkt op: “Met zijn uitgebreide kennis en expertise binnen Allianz, ben ik verheugd om aan te kondigen dat we Anthony promoveren van zijn regionale managementpositie naar ons wereldwijde Specialty leadership team. Hij heeft zichzelf bewezen als een sterke leider met het vermogen om een wereldwijde verzekeringsportefeuille te beheren en vorm te geven.”

Vassallo zal zijn nieuwe management positie op zich nemen op een moment dat AGCS en Allianz OE’s over de hele wereld een nieuw hoofdstuk ingaan als Allianz Commercial, waarbij ze samenwerken om een ‘powerhouse’ te bouwen in het volledige Commercial Property & Casualty segment (Mid Corp, Large Corp en Specialty).