Anneke Kooiman treedt toe tot bestuur IUMI als Vice-Chair EC Committee

Anneke Kooiman wordt vandaag (25 september 2020) benoemd tot lid van het Executive Committee  van de International Union of Marine Insurance (IUMI), de wereldwijde koepel van nationale transportverzekeraarsorganisaties.   Zij treedt toe als Vice-Chair van het IUMI-bestuur, dat onder leiding staat van president Richard Turner en  verder bestaat uit Tomothee Lee (Hong Kong), Jan-Hugo Marthinsen (Noorwegen) en Michael McKenna (VS), die allen de titel Vice-Chariman  hebben. Binnen  IUMI’s Executive Committee fungeert Lars Lange als Secretary General.  

Anneke, die sinds 1976 in het transportverzekeringsvak werkzaam is, volgt als bestuurslid  Patrizia Kern-Ferretti (Swiss Re) en treedt daarmee in de voetsporen van drie landgenoten: Kees Harland (NN, rond 2005) , Anton W. Kamp (Tulleners van Buren, 1985-1988) en H.Ph. Rogaar (o.a  Sickler Bonger & Co, later Schlencker Assuradeuren, 1962-1968). De twee laatstgenoemde transportverzekeraars vervulden de functie van president (voorzitter) en Kees Harland die van Vice-Chairman. Zij was de afgelopen drie  jaar binnen IUMI al voorzitter van de Inland Hull, Fishing & Yachts-Committee en daarvoor al vier jaar als Committee Member. In eigen land is zij actief binnen het Platform Transport van het Verbond van Verzekeraars als voorzitter en neemt deel in het dagelijks bestuur van de IVR.

De  Nederlandse transportverzekeringsmarkt is van oudsher een internationale opererende verzekeringsmarkt en met de benoeming van Kooiman verstevigt de branche nogmaals haar positie in deze markt. Het Verbond van Verzekeraars ondersteunt deze benoeming dan ook van harte

Het jaarlijkse IUMI-congres voor transportverzekeraars, dat dit jaar vanwege Corona voor het eerst in de historie online plaatvond, staat voor 2026 op de agenda om in Rotterdam te worden gehouden.

Voor meer info over IUMI en het recente congres:: https://iumi.com/events/annual-conference