Amélie Breitburd vertrekt als CEO bij Lloyd’s Europe’ Jonathan May volgt haar op


Lloyd’s Insurance Company (Lloyd’s Europe of LIC), gevestigd in Brussel,  krijgt in 2024 een nieuwe directie. Amélie Breitburd, die in april 2021 werd benoemd tot chief executive van de Europese dochteronderneming, vertrekt aan het einde van het jaar. Ze wordt opgevolgd door de huidige Chief Financial Officer en Chief Operations Officer Jonathan May.

James Davidson, plaatsvervangend CFO van LIC, wordt financieel directeur en interim COO. Als onderdeel van zijn promotie wordt hij lid van zowel de raad van bestuur als het management committee van LIC. May en Davidson zullen, afhankelijk van goedkeuring, hun respectievelijke functies in het nieuwe jaar gaan bekleden.

LIC general counsel Benoit Waltregny wordt, naast zijn huidige functie, plaatsvervangend CEO van Lloyd’s Europe. De nieuwe benoemingen komen vlak na de benoeming van Masumi Hashiguchi als Chief Risk Officer op 30 november.

In een persbericht zegt Patrick Tiernan, chief of markets van Lloyd’s, over de opvolging van het leiderschap: “Lloyd’s Europe is een groot succesverhaal geweest tijdens Amelie’s ambtstermijn. We hadden niet kunnen hopen op een positiever profiel bij alle groepen belanghebbenden terwijl Lloyd’s Europe uitgroeide tot een gewaardeerd lid van de Europese verzekerings- en herverzekeringsfamilie.In haar tijd als CEO heeft Amelie het Europese platform verstevigd en vertrouwen opgebouwd bij klanten, makelaars en verzekeraars.De toekomst is erg spannend voor Lloyd’s Europe nu Amelie de leiding overdraagt aan Jonathan als CEO en Benoit als plaatsvervangend CEO. Ik wens Amelie veel succes in haar verdere carrière en bedank haar voor haar inzet voor Lloyd’s.”