AM Best herziet vooruitzichten naar negatief voor Italiaanse schadeverzekeringsmarkt

AM Best heeft zijn vooruitzichten voor de  Italiaanse schadeverzekeringsmarkt herzien van stabiel naar negatief. Daarmee keert het terug naar het winstgevendheidsniveau van voor de pandemie, na een atypisch winstgevende periode die werd gekenmerkt door de opkomst van COVID-19.

AM Best verwacht dat het uitdagende economische klimaat in 2022 een belangrijke tegenwind zal vormen voor de Italiaanse schadeverzekeraars. In een nieuw Best’s Market Segment Report, “Market Segment Outlook: Italy Non-Life Insurance”, legt AM Best uit dat factoren zoals de onzekerheid over de ontwikkeling van de COVID-19 pandemie, de stijgende inflatie, het aanhoudend lage renteklimaat, geopolitieke spanningen en de algemene volatiliteit op de financiële markten een negatieve druk blijven uitoefenen op het segment.

AM Best merkt niettemin op dat het segment al enkele jaren veerkracht aan de dag legt ondanks een uitdagende macro-economische omgeving, dankzij zijn solide operationele fundamentals. AM Best kan de vooruitzichten opnieuw herzien naar stabiel, als verzekeraars ook de uitdagingen van 2022 met succes doorstaan

. Ga voor een gratis exemplaar van dit marktsegmentverslag naar http://www3.ambest.com/bestweek/purchase.asp?record_code=319269.