Allianz Global Corporate & Specialty benoemt Shanil Williams tot Chief Underwriting Officer Corporate


Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS) heeft Shanil Williams benoemd tot nieuwe Chief Underwriting Officer Corporate. In deze rol zal hij toetreden tot de Raad van Bestuur van AGCS SE met ingang van 1 januari 2022, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder. Williams, momenteel Global Head of Financial Lines bij AGCS, volgt Tony Buckle op die Allianz om persoonlijke redenen zal verlaten.

Als nieuwe Chief Underwriting Officer Corporate zal Williams toezicht houden op AGCS’s wereldwijde underwritingactiviteiten in het Corporate Lines segment, zoals Property, Liability, Financial Lines en Alternative Risk Transfer, alsmede op het Cyber Center of Competence van de Allianz Group. Daarnaast zal hij leiding geven aan Allianz Risk Consulting en aan belangrijke interne verzekeringstechnische functies, zoals Accumulation & Catastrophe Risk Management en Portfolio Performance Management. Het bestuurstoezicht op het Energy & Construction business segment en op het Global Pricing Team, wordt overgeheveld naar het Chief Underwriting Office Specialty, waardoor extra verantwoordelijkheden ontstaan voor AGCS Chief Underwriting Officer Specialty en bestuurslid Renate Strasser.

In zijn huidige rol als Global Head of Financial Lines heeft Williams de sanering van de portefeuille geleid in uitdagende marktomstandigheden, met name in de branches Directors & Officers en Cyberverzekeringen. De ommekeer werd ondersteund door verbeteringen in de prijszettingstools, actieve portefeuillesturing en aankoop van herverzekering om de volatiliteit te temperen en de duurzaamheid van de resultaten te verbeteren. Hierdoor is AGCS in staat geweest om in 2021 over te schakelen op een winstgevende groeistrategie in Financial Lines, waarbij het zich richt op nieuwe zakelijke kansen in alle regio’s, ondersteund door een aanzienlijke uitbreiding van haar underwriting middelen.

Joachim Mueller, CEO van AGCS, licht de veranderingen in het leiderschap toe: “Ik verwelkom Shanil als nieuw lid van de Raad van Bestuur van AGCS, nu we ons steeds meer richten op winstgevende groei en marktkansen. Als een van onze beste interne talenten in underwriting en een zeer gerespecteerde teamleider van een grote wereldwijde underwriting unit, is hij klaar om de volgende stap in zijn carrière te maken en een bredere verantwoordelijkheid op zich te nemen voor AGCS’s underwriting performance en aanhoudend zakelijk succes.”

Shanil Williams (41) trad in 2016 in dienst bij AGCS als Country Manager voor Nieuw-Zeeland. In 2018 verhuisde hij naar München om de rol van Global Head of Commercial for Financial Lines op zich te nemen, voordat hij in 2019 de wereldwijde leiding van het volledige Financial Lines-team bij AGCS op zich nam. Voordat Williams bij Allianz kwam, werkte hij 14 jaar bij AIG en bekleedde hij een aantal steeds hogere regionale leiderschapsfuncties voor Financial Lines in Auckland, Johannesburg, Parijs en Londen. Williams heeft de Nieuw-Zeelandse nationaliteit en is afgestudeerd in Business en Finance aan de Universiteit van Canterbury.
 

###