Adfiz komt met kennisdossier relatiebeëindiging

De vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) luidde afgelopen dinsdag de noodklok over samenwonenden die niets hebben geregeld over een mogelijke relatiebeëindiging. Waar in 1995 slechts 12% van de samenwoners ongehuwd was (of geregistreerd partner), is dit in 2021 verdubbeld naar 24%. Daarnaast blijkt dat een derde tot de helft van de samenwoners op termijn weer uit elkaar gaat. Belangrijke cijfers om (nog meer) rekening mee te houden in je adviespraktijk. Om de leden hierbij te ondersteunen komt Adfiz binnenkort met een nieuw kennisdossier relatiebeëindiging.   

“Bij een hypotheekadviestraject zijn adviseurs vanuit de zorgplicht gehouden het werkloosheids-, arbeidsongeschiktheids- en overlijdensrisico met de klant te bespreken. Het scheidingsrisico valt hier niet onder, terwijl de kans op verwezenlijking van dit risico groter is dan de hierboven genoemde risico’s. Veel adviseurs proberen het scheidingsrisico daarom te bespreken op het moment dat twee klanten bij de adviseur komen voor hun gezamenlijke financiële toekomst. Om leden hierbij te helpen  delen we in het nieuwe kennisdossier best practices, maar ook stroomschema’s over relatiebeëindiging.”  

Het kennisdossier wordt ontwikkeld in samenwerking met Jasper Horsthuis van de ScheidingsDeskundige. Kijk hier het webinar terug dat Jasper Horsthuis eerder voor Adfiz gaf over ‘omgaan met echtscheiding binnen je adviespraktijk’.