Ad Luykx neemt na 42 jaar afscheid bij HDI Global Specialty; Tess Holtslag volgt hem op als Product Owner Specie & Entertainment


Tijdens een geanimeerde druk bezochte bijeenkomst in Bar Restaurant Sijf in Rotterdam heeft Ad Luykx,  productowner Specie bij HDI Global Specialty (midden op de foto), na een indrukwekkende loopbaan in de verzekeringsbranche van 42 jaar afscheid genomen van de relaties  bij makelaars, expertisebureaus en collega-verzekeraars. Komende donderdag volgt nog een receptie  voor zijn HDI-collega’s op het hoofdkantoor in Rotterdam.

Ad Luykx heeft al die jaren in feite gewerkt bij HDI en zijn rechtsvoorgangers, waar hij zich onder meer altijd heeft beziggehouden met de verzekering van juweliers en overige Specie-branches als kunst, kostbaarheden en kunstgrasvelden. Bij trad in 1982 in dienst bij Bloemers en Nassau Verzekeringen waar hij gedurende 30 jaar verschillende acceptatie- en managersfuncties  vervulde. Na de overname door HDI werkte hij bij gedurende 8,5 jaar bij HDI Manager en product owner Specie bij HDI Global Specialty

Faisal Setoe (links op de foto) , Managing Director HDI Global Specialty, zei in een korte toespraak:  ““Ad is een fenomeen in de verzekeringsmarkt en daar neem je op gepaste wijze afscheid van. Dat doen we met respect, liefde en aandacht. HDI is een kennisverzekeraar en in onze markt blijft dat belangrijk. We kijken met vertrouwen naar de toekomst en zijn opvolging, maar als markt en als bedrijf zullen we allen Ad gaan missen en hem vooral een mooi pensioen toewensen met zijn naasten.”

Per 1 december jl. volgt  Tess Holtslag Ad Luykx op als Product Owner Specie & Entertainment. Zij werkt sinds november 2021 bij HDI Global Specialty, aanvankelijk als Senior Underwriter Contingency. Zij ois  nmiddels is zij bijna negen jaar actief in de verzekeringsbranche, aanvankelijk ruim twee jaar als (junior) schadebehandelaar bij Delta Lloyd en daarna ruim 4,5 jaar bij Nationale-Nederlanden als (Senior) Underwriter Marine Co-Insurance.

Sinds 1 oktober zijn bij HDI Global Specialty  de Specie & Entertainment-producten samengevoegd in een vernieuwd team. Het gaat om de verzekeringen van juweliers, diamantairs, kunstgrasvelden/padelbanen, kunst, tentoonstellingen, kostbaarheden, evenementen, producties en ‘hole in one’.

Op de foto onder spreekt schade-expert Rob Lengkeek Ad Luykx toe.