a.s.r. bevestigt niet-bindende biedingen op Knab

Naar aanleiding van speculaties in de media over een verkoop van Knab, bevestigt a.s.r. dat zij de strategische opties voor Knab onderzoekt en niet-bindende biedingen heeft ontvangen.

“Knab is een sterk merk en een integraal en strategisch onderdeel van a.s.r. Onderdeel van de strategie van a.s.r. is om regelmatig de strategische opties te onderzoeken voor verschillende onderdelen van het bedrijf, waaronder Knab. Dit is in overeenstemming met de doelstelling van a.s.r. om lange termijn waarde te creëren voor alle stakeholders. De Raad van Bestuur van a.s.r. bestudeert in overeenstemming met haar fiduciaire plichten de niet-bindende biedingen”, aldus a.s.r. in een persreactie.

a.s.r. benadrukt dat de beoordeling van de strategische opties voor Knab nog gaande is en dat de uitkomst onzeker is. “Er is geen besluit genomen over een mogelijke verkoop van Knab. Verdere mededelingen worden gedaan indien en wanneer nodig.”

Volgens diverse financiële media zou a.s.r. afwillen van Knab, omdat deze niet winstgevend genoeg zou zijn.  Knab kwam na de overname van Aegon Nederland  in handen van de verzekeraar. Knab ontstond in 2012 en profileert zich als bank voor zzp’ers. Eind 2022 had de bank bijna 350.000 betalende klanten en bedroeg de winst ruim 30 miljoen euro.