Bob Reichenfeld gaat bij THB Europe portefeuille treaty herverzekering verder uitbouwen

THB, de gespecialiseerde verzekerings- en herverzekeringsmakelaar, heeft deze week aangekondigd dat per 1 juli 2020 Bob Reichenfeld wordt aangesteld als directeur voor THB Europe, dat met inmiddels 12 medewerkers is gevestigd in het gebouw Parktoren aan de Van Heuven Goedhartlaan 7-13 in Amstelveen. Reichenfeld zal in die functie met name belast zijn met de verdere uitbouw van de portefeuille treaty herverzekering (herverzekeringen op portefeuilleniveau) voor verzekeraars in Europa. Hiervoor heeft THB Europe, dat zich tot voor kort vooral bezighield met facultatieve herverzekering (herverzekering op individuele posten), vorig jaar reeds Zamira Thurmin (ex Munich Re) in dienst genomen. Reichenfeld zal als directeur rapporteren aan Ricardo Borges, algemeen directeur van THB Europe.

Reichenfeld brengt een jarenlange ervaring in de Nederlandse en Europese herverzekeringsmarkten met zich mee. Hij is afkomstig van Aon Reinsurance Solutions Nederland, waar hij 14 jaar werkzaam was als CEO. Daarvoor was hij 16 jaar werkzaam bij Delta Lloyd Groep in diverse schadeverzekerings- en levensherverzekeringsfuncties, waarvan de laatste zes jaar als directeur herverzekeringen.

Borges licht zijn aanstelling als volgt toe: “THB Europe ziet volop kansen om te groeien op de treaty herverzekeringsmarkt. Met zijn ervaring en netwerk zal Bob een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan verdere uitbouw van onze activiteiten  en zowel middels, kennis als ervaring toevoegen aan ons bestaande treaty herverzekeringsteam. Zijn benoeming bevestigt bovendien ons vermogen en mogelijkheden om de beste en meest ervaren professionals aan ons te binden. Hoewel de wereld nog steeds aan het worstelen is met de effecten van Covid-19, ben ik er trots op dat THB nog steeds in staat is om naar de toekomst te kijken. In dat licht  zijn we verheugd om Bob binnen  THB te kunnen verwelkomen en ons bedrijf verder te kunnen ontwikkelen.”

Reichenfeld  zegt eveneens enthousiast te zijn over zijn nieuwe functie. “Ik ben ervan overtuigd dat er in de huidige consoliderende markt vraag is naar treaty herverzekering en daarmee plaats voor een bedrijf als THB.  De treaty-herverzekeringsmarkt  biedt grote kansen voor makelaars die meerwaarde kunnen bieden aan hun klanten. Ik heb dan ook veel vertrouwen in de langetermijn-ambitie van THB en haar ondernemersdrive om het noodzakelijke verschil in de markt te kunnen maken.”