Ondernemersupdate situatie Oekraïne en Rusland

Doet u zaken met Rusland, Belarus of Oekraïne? En bent u getroffen door de gevolgen van de situatie in deze landen? Meld u dan aan voor het webinar ‘Ondernemersupdate situatie Oekraïne en Rusland’, op dinsdag 12 april 2022, van 14:30 – 16:00 uur.

Tijdens het webinar wordt de stand van zaken rond de huidige situatie besproken. Ook krijgt u actuele informatie over de sancties, logistieke knelpunten, getroffen sectoren en ondersteuningsmogelijkheden. We gaan in gesprek met ondernemers die actief zijn in deze landen, en met ondernemersverenigingen die actief zijn in de logistiek- en metaalsector.

Programma

Dit webinar is interessant voor Nederlandse ondernemers die zakendoen met of in Rusland, Oekraïne of Belarus. Ondernemers die getroffen worden door de gevolgen van de situatie zijn ook welkom. Wat kunt u verwachten?

De volgende onderwerpen staan op het programma:

  • Een rondetafelgesprek met Coen Sloet van RVO, Rogier Spoel van evofenedex en Foort Jan Wisse van de Koninklijke Metaalunie.
    Welke impact heeft de huidige situatie op handels- en productiebedrijven met een logistieke of internationale operatie? Welke gevolgen zijn nu al merkbaar en wat is de impact op de langere termijn? Wat is het effect van de situatie op de interne bedrijfsvoering, wachttijden en de dagelijkse productie? In de vorm van een rondetafelgesprek gaat moderator Coen Sloet hierover in gesprek met ondernemersverenigingen evofenedex en Koninklijke Metaalunie.
  • De impact van de situatie op de landbouwsector in Oekraïne.
    Reinoud Nuijten, landbouwraad in Oekraïne, deelt zijn bevindingen over de getroffen landbouwsector in Oekraïne en de directe invloed hiervan op de wereldmarkt.
  • Persoonlijke ervaringen van getroffen Nederlandse ondernemers.
    We gaan in gesprek met ondernemers die zakendoen met Rusland, Belarus of Oekraïne. Onder anderen te gast is Roeland Winkel, mededirecteur van Bloemen van Winkel. Hij vertelt wat de impact van de situatie is op zijn bedrijf.
  • Informatie over ondersteuning bij zoeken naar alternatieve markten en inzetten van expertise.
    Marieke van der Wilk van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft uitleg over de mogelijkheden rond de ondersteuning bij het zoeken naar alternatieve markten en/of het inzetten van expertise. Zo kunnen ondernemers met behulp van de regeling Support International Business een expert inhuren die hen kan helpen bij bijvoorbeeld het oplossen van logistieke knelpunten, procesbeheer of internationale productie.

Deelname

Meld u aan via het registratieformulier. Deelname is gratis. Voertaal is Nederlands.

Meer weten?

Meer informatie over de situatie Oekraïne en Rusland vindt u op de volgende pagina’s: