FOCWA op zoek naar trends en ontwikkelingen caravans en campers

Focwa heeft onlangs de Caravan Salon Düsseldorf bezocht, de grootste beurs voor caravans, campers, onderdelen en accessoires ter wereld. “Voor FOCWA de kans om kennis te maken met de vernieuwingen en toekomstvisies welke de diverse producenten te bieden hebben”, meldt Focwa op haar website. “Vrijwel het gehele modellenprogramma werd getoond, waarbij ook modellen die niet in Nederland op de markt komen. Dit trok meer Nederlandse bezoekers naar de diverse stands.In Düsseldorf vind je in grote mate de technische accessoires. De ruimte die door verschillende leveranciers wordt ingenomen neemt ook steeds meer toe. Alle denkbare onderdelen die worden gebruikt in de caravan en camperbouw zijn op deze beurs te vinden. Ook gereedschappen en materialen die gebruikt worden bij het onderhouden of repareren van de caravan en camper zijn ruimschoots vertegenwoordigd, zo ook dit jaar. ”

Trends en ontwikkelingen

Dethleffs heeft vorig jaar een prototype van een elektrisch aangedreven camper laten zien. Dit jaar werd een elektrisch aangedreven caravan getoond; een prototype van de eCoco. Een caravan met eigen accu’s en eigen motor, zodat hij nagenoeg achter elke auto gehangen kan worden. Deze technieken zijn in de praktijk nog niet bruikbaar. Bij de kampeerauto’s wint de buscamper steeds meer aan populariteit. Eén van de 13 hallen was helemaal gevuld met buscampers van de diverse fabrikanten. Er wordt ook hard gewerkt aan gewichtsverlaging van de camperonderstellen. Ford presenteerde een laagbouwchassis welk 10 cm lager is dan normaal, wat 200 kg aan gewicht bespaart.

Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2018

Van 10 tot en met 14 oktober 2018 vindt de Kampeer & Caravan Jaarbeurs plaats in Jaarbeurs Utrecht. Op deze beurs staan de nieuwste modellen caravans, maar ook vouwwagens, tenten en kampeer accessoires en is er voor de bezoekers genoeg te doen. FOCWA vindt het belangrijk om consumenten te informeren over het vakmanschap van haar leden. Daarom zijn we aanwezig op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht. We informeren de aanwezige consumenten over wat te doen bij schade aan een caravan of camper. Hiervoor delen we onder andere folders uit. Wil jij ook een folder? Laat het ons weten via communicatie@focwa.nl.

Overzicht caravan en camper beurzen:

10 t/m 14 oktober Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2018 Utrecht
11 t/m 15 oktober Mobicar ’18 Caravan Salon en Motorhome Brussel
17 t/m 22 januari 2019 Caravana Leeuwarden

Bron Focwa